Julian Assange Wikileaks

Assange alerta contra el bloqueig total d’internet a Catalunya

Segons el fundador de Wikileaks, Julian Assange, el control de les xarxes per part del govern espanyol és comparable al de països com la Xina. Assange ha destacat que el fet de tancar pàgines web i detenir les persones que les han construïdes, així com “anar a la ISP o als diferents hosts amb una ordre de tancament, o donar ordres a les grans empreses de telecomunicacions perquè no permetin l’accés a la web”, és ha un atac contra la llibertat d’expressió i una “censura a l’estil de la Xina”.

Durant la videoconferència d’aquest dimarts des de l’ambaixada de l’Equador a Londres on està reclòs, Assange ha dit que veu possible que el govern espanyol ordeni un bloqueig total d’internet a Catalunya i, per això, ha aconsellat que els catalans a encriptin les seves comunicacions i utilitzin xarxes privades virtuals (VPN). Entre d’altres, ha recomanat l’ús d’aplicacions com FireChat o Signal explicant que cal descarregar-les abans del bloqueig.

“La que s’està aplicant és una repressió molt greu pels estàndards europeus i la UE ha d’intercedir d’alguna manera”, ha dit.

Catalunya pot demanar judicialment el respecte de la llibertat d’expressió

En ocasió d’una entrevista radiofònica a RAC1, Julian Assange ha recordat que el dret a la llibertat d’expressió està tutelat per la carta europea de drets humans i forma part del pacte de drets polítics i civils que Espanya ha ratificat. Per tant, Catalunya podria recórrer al Tribunal Europeu de drets humans o també als organismes de les Nacions Unides que tracten aquests temes.

Segons Assange, el que està passant a Catalunya “marcarà un precedent pel que fa al tipus de democràcia que veurem a Europa i arreu del món occidental”.

Assange ha negat d’haver cobrat per donar suport a la independència catalana i ha declarat de no conèixer cap dirigent independentista. “Quan la gent té vergonya perquè estan aplicant censura o vulnerant drets, t’acusen de qualsevol cosa”, ha dit.

Julian Assange ha afirmat que “el fantasma estructural de Franco encara planeja sobre moltes institucions i sobre la política espanyola” i això “està afectant la imatge d’Espanya a l’exterior perquè la premsa internacional s’estan fent ressò d’aquesta situació”.

Related Posts

 • 68
  S'informa que el Gobierno del Reino per compte dels drets individuals dels parlamentaris marginals del que queda del Partit Popular amb representació a Catalunya demanarà al Tribunal Constitucional la suspensió de la variació de l'ordre del dia. Davant la manca d'arguments, s'ha arribat a la veritable essència dels parlamentaris unionistes:…
  Tags: del, al, rajoy, referèndum, mariano, featured
 • 58
  A les 10.00 hores s'ha expirat el termini per contestar el requeriment fet per Mariano Rajoy com a pas previ per a l'aplicació de l'art. 155 CE. Com a resposta, el president Carles Puigdemont ha transmès una carta en què reitera l'oferta de diàleg ja avançada amb la carta de…
  Tags: mariano, rajoy, ha, referèndum, featured
 • 55
  Carles Puigdemont ha respost al requeriment de Mariano Rajoy amb una carta en què demana diàleg a fi de trobar una solució al conflicte entre Espanya i Catalunya. Per començar, Puigdemont ha recordat que, el passat 1 d'octubre, més de dos milions de catalans van encomanar al Parlament el mandat democràtic de…
  Tags: al, ha, catalunya, rajoy, mariano, del, referèndum, featured
 • 52
  El Govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciant que continuarà amb els tràmits previstos per l'article 155 a fi de "restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". Per això, dissabte vinent tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de ministres que aprovarà…
  Tags: del, catalunya, al, ha, rajoy, mariano, referèndum, featured
 • 51
  En ocasió d'una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l'executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya. Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar "dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol" i podria…
  Tags: ha, rajoy, del, mariano, referèndum, featured

Deixa un comentari