Tribunal Superior de Justicia de Catalunya TSJC

El TSJC rebutja el recurs presentat pel Govern contra el control dels Mossos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l’ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d’Esquadra per evitar el referèndum.

Ahir, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, havia anunciat la presentació d’un requeriment d’incompetència davant el govern espanyol i també un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la instrucció del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que dissabte passat va disposar que els Mossos d’Esquadra passessin sota les ordres d’un comandament únic del Ministeri d’Interior en vista de l’1-O.

Ara bé, el TSJC ha rebutjat el recurs i també la instància de la seva suspensió cautelar, ratificant així l’ordre de la Fiscalia.

Related Posts

 • 72
  Segons disposat per la Fiscalia, el Director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de la Seguretat, com a responsable del comandament únic dels cossos policials a Catalunya, té la facultat de convocar els responsables autonòmics de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra quan ho consideri oportú. En…
  Tags: del, dels, coordinació, catalunya, coronel, fiscalia, civil, guàrdia, los, cobos
 • 70
  Aquesta tarda tindrà lloc la primera reunió dels comandaments de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional sota la coordinació del coronel Diego Pérez de los Cobos, com a director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat. La reunió tindrà lloc a les sis de la tarda…
  Tags: del, mossos, coordinació, fiscal, havia, catalunya, d'esquadra, d'un, ha, ordres
 • 66
  Josep Lluís Trapero no s'ha presentat a la reunió convocada pel coronel Diego Pérez de los Cobos com a director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat per coordinar les actuacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en vista del…
  Tags: coordinació, del, seguretat, catalunya, dels, coronel, pel, civil, guàrdia, fiscalia
 • 66
  Sis jutjats catalans han obert diligències per investigar si els Mossos d'Esquadra han desobeït l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impedir l'obertura dels coŀlegis electorals. Entre aquests, el Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona, els Jutjats d'Instrucció 4 de Lleida i 2 de la Seu d'Urgell (Lleida), i…
  Tags: mossos, dels, del, ha, d'esquadra, civil, guàrdia, anunciat, seva, los
 • 65
  Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que, el diumenge que ve, s'impedeixi l'obertura de tots els locals o edificis públics que podrien ser utilitzats com a seu de col·legis electorals o que es tanquin si s'obren.…
  Tags: ha, referèndum, tsjc, dels, d'esquadra, mossos, l'ordre, del, tribunal, govern

Deixa un comentari