Guàrdia Civil 20-S

La UGC demana que els fets del 20-S s’investiguin com a delictes terroristes

L’associació Unión de Guardias Civiles ha presentat una denúncia a la Fiscalia de l’Audiència Nacional contra els autors de les destrosses als vehicles del cos durant les protestes de la setmana passada. La UGC ha comparat els atacs contra la Guàrdia Civil amb els “actes vandàlics de la kale borroka; per tant, ha demanat que els responsables siguin investigats per la Fiscalia com a elements terroristes i per la realització d’un “clar delicte de danys a propietats de l’Estat”.

Concretament, la UGC ha exposat que, mentre es registrava la seu de la conselleria d’Economia de la Generalitat, les persones que s’havien concentrat al carrer per protestar van dur a terme un “atac vandàlic” contra tres cotxes de la Guàrdia Civil que estaven aparcats allà a fora. Els manifestants van punxar les rodes dels vehicles, van trencar-ne els vidres i van pintar-los; i també van robar material que es trobava a dins dels vehicles i van deixar-hi deixalles de tot tipus, inclòs orgànic.

La Guàrdia Civil ja ha identificat un responsable

La denúncia identifica una de les persones que van causar els danys. Es tracta del reporter de TV3 que, “mentre informava en directe sobre la concentració al davant de la conselleria d’Economia, va pujar sobre el capó d’un cotxe de la Guàrdia Civil i va començar a saltar sobre el mateix”. Amb el seu comportament, segons relata la denúncia, el reporter no només demostra una “clara consciència de perjudicar els béns de l’Estat, sinó també un clar menyspreu a la institució de la Guàrdia Civil”.

“Un cos de seguretat de l’Estat no pot ni ha de patir aquest tipus d’atac, especialment quan està complint el seu deure, actuant en defensa dels drets i de les llibertats de tots els espanyols”, ha lamentat la UGC.

Related Posts

 • 54
  El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que, a dos quarts de vuit, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ja era de 761 persones. Durant la tarda, per tant, el nombre de ferits s’ha incrementat d'unes…
  Tags: ha, dels, persones, del, denúncia, nacional, guàrdia, civil, s, featured
 • 52
  Arran d’una denúncia de la Generalitat, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències per investigar “la brutalitat policial” en ocasió del referèndum del passat 1 d’octubre. Si bé la Fiscalia va considerar que aquell dia l’actuació policial no havia afectat la "normal convivència", segons el jutge hi…
  Tags: ha, no, del, s, fiscalia, denúncia, persones, nacional, civil, featured
 • 50
  Segons informa l'Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC), el Director General del cos policial ha establert que els agents amb seu a Catalunya que hagin demanat marxar cap a altres destinacions en altres comunitats autònomes no ho podran fer a partir de l'11 de setembre i fins a mitjans d'octubre. L'AUGC…
  Tags: del, no, guàrdia, civil, dels, ha, cos, guardias, civiles, featured
 • 49
  Segons l'últim butlletí del Departament de Salut de la Generalitat, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ha pujat a 465 persones. https://twitter.com/GarbiCat/status/914465998639595520 https://twitter.com/NHIndependence/status/914457289268060160 https://twitter.com/jekingala99/status/914454756785041408 https://twitter.com/SBrianLowe/status/914453713036693504
  Tags: nacional, dels, persones, ha, civil, del, guàrdia, featured
 • 47
  La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha admès a tràmit la denúncia presentada per la Fiscalia contra les persones que van participar en les protestes de la setmana passada, ja que els fets poden integrar un delicte de sedició a fi de trencar l'organització de l'Estat. Per aquest mateix…
  Tags: nacional, ha, del, contra, civil, guàrdia, l'estat, denúncia, d'economia, conselleria

Deixa un comentari