20S 20-S Guàrdia Civil Catalonia

L’Audiència Nacional admet a tràmit les denúncies pels avalots del 20-S

La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha admès a tràmit la denúncia presentada per la Fiscalia contra les persones que van participar en les protestes de la setmana passada, ja que els fets poden integrar un delicte de sedició a fi de trencar l’organització de l’Estat. Per aquest mateix motiu, la magistrada ha assumit la instrucció de la causa –no tots els casos de sedició són competència de l’Audiència Nacional– i ha encarregat la Guàrdia Civil, competent per matèria, de les investigacions necessàries.

Segons ha explicat la jutgessa en la seva interlocutòria, la descripció del delicte de sedició continguda a l’art. 544 del Codi penal “encaixa amb les conductes materials descrites en el delicte contra la forma de govern si els actes s’executen amb el propòsit de canviar il·legalment l’organització de l’Estat”.

La interlocutòria també s’ha referit a la denúncia presentada pel tinent fiscal de l’Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, contra l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium per haver organitzat els torns de relleu per a les concentracions al davant de la Conselleria d’Economia i per haver fet un cordó davant l’edifici per evitar que la Guàrdia Civil dugués a terme els registres i les detencions i, per tant, impedint als agents l’exercici legítim de les seves funcions i el compliment de les resolucions judicials.

Related Posts

 • 62
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s'investigui per identificar-los. El delicte de sedició, previst per l'art. 544 del codi penal, sanciona "els qui [...] s'alcin públicament i tumultuàriament per impedir,…
  Tags: sedició, del, ha, fiscalia, al, registres, no, mateix, contra, guàrdia
 • 56
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, l'assemblea, seva, als, fet, denúncia, pel, al, guàrdia, civil
 • 55
  Al migdia, l'Assemblea Nacional Catalana ha buidat la seva seu central al carrer Marina de Barcelona pels rumors sobre un possible registre de la Guàrdia Civil. Una vintena de cotxes particulars, amb l'ajuda d'uns taxistes voluntaris, s'han endut el material i la documentació que hi havia a la seu. Segons…
  Tags: ha, l'assemblea, pels, al, seva, davant, del, segons, guàrdia, catalana
 • 55
  Els consellers detinguts podrien ser alliberats abans de les eleccions del 21 de desembre després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena acumuli les causes amb aquelles que ja segueix contra Carme Forcadell i els altres membres de la Mesa del Parlament. Amb l'informe remès ahir al Suprem, la jutgessa…
  Tags: del, al, contra, lamela, seva, ha, carmen, ja, òmnium, govern
 • 53
  El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, ha negat que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics. Segons Catalá, de fet, la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha imposat la presó condicional amb motiu de la "hipotètica comissió d'un delicte". Enric Millo acusa Sànchez i Cuixart d'haver…
  Tags: ha, del, motiu, no, al, govern, davant, concentracions, contra, als

Deixa un comentari