Tribunal Superior de Justicia de Catalunya TSJC

El TSJC ordena que s’impedeixi l’obertura dels col·legis electorals

Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que, el diumenge que ve, s’impedeixi l’obertura de tots els locals o edificis públics que podrien ser utilitzats com a seu de col·legis electorals o que es tanquin si s’obren. També els ha ordenat la requisició de tot el material relacionat amb el referèndum que pugui trobar-s’hi.

El TSJC ha subratllat la “clara inobservança” dels preceptes del Tribunal Constitucional per part del Govern. En particular, la jutgessa Mercedes Armas ha recordat també la inobservança de la seva resolució que ordenava el tancament de les pàgines web sobre el referèndum i ha lamentat que “dites cauteles han estat burlades” pel Govern creant webs semblants on, a més, es reitera que el referèndum se celebrarà.

La magistrada, per tant, ha ordenat als cossos de seguretat que impedeixin la consulta “sense afectar la normal convivència ciutadana”.

Trapero planteja riscos per a l’ordre públic si es precinten els col·legis electorals

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha alertat que el fet de precintar els collegis electorals podria posar en perill l’ordre públic a causa de la tensió que això podria provocar en els ciutadans.

El cos policial ha anunciat que l’aplicació de les mesures s’ajustaran als principis bàsics que regeixen qualsevol actuació policial i ha destacat la “necessitat de ser especialment curosos amb els principis d’oportunitat, proporcionalitat i congruència”.

Related Posts

 • 79
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, tsjc, tribunal, govern, referèndum, superior, catalunya, justícia, dels, als
 • 66
  Sis jutjats catalans han obert diligències per investigar si els Mossos d'Esquadra han desobeït l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impedir l'obertura dels coŀlegis electorals. Entre aquests, el Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona, els Jutjats d'Instrucció 4 de Lleida i 2 de la Seu d'Urgell (Lleida), i…
  Tags: mossos, dels, del, ha, d'esquadra, trapero, justícia, catalunya, superior, l'ordre
 • 66
  El president del Tribunal Suprem i alhora president del Consejo General del Poder Judicial, máxim órgan dels jutges, Carlos Lesmes i el President del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús María Barrientos Pacho s'oposen formalment a la decisió de la Generalitat d'investigar els crims de l'1-O. Tots dos presidents…
  Tags: del, catalunya, dels, tribunal, referèndum, als, ha, col, armas, legis
 • 65
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l'ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d'Esquadra…
  Tags: del, tsjc, govern, catalunya, superior, mossos, l'ordre, justícia, ha, tribunal
 • 63
  El 9 de novembre de 2014 es va dur a terme un "procés participatiu de consulta" o, segons el punt de vista, "una botifarrada popular" en la qual van participar més de dos milions de catalans. Aquell dia van presentar-se denúncies als jutjats de guàrdia de tot Catalunya, denúncies signades…
  Tags: del, superior, justícia, catalunya, tsjc, tribunal, featured

Deixa un comentari