BRIMO Mossos d'Esquadra Antiavalots Antidisturbios

Interior no concedeix als Mossos les hores de permís per votar al referèndum

Els Mossos d’Esquadra que diumenge hagin de treballar des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre no podran exercir el seu dret de vot, ja que el Departament d’Interior no concedirà les hores de permís previstes perquè els agents puguin anar a votar als seus coŀlegis.

El Decret 15/1997, de 21 de gener, que regula el règim de llicències, permisos i vacances dels Mossos d’Esquadra, preveu que, en cas d’eleccions, quan l’horari de treball coincideixi parcialment amb l’horari de votació, els agents poden gaudir d’un permís per poder exercir el seu dret de vot. Quan la coincidència entre horari laboral i horari de votació és de fins a 2 hores, l’agent no tindrà dret a cap permís; si la coincidència és de més de 2 hores i menys de 4, podrà gaudir d’un permís de fins a 2 hores; si la coincidència és de 4 o més hores (com en el cas dels agents que treballaran el dia del referèndum) podran gaudir del permís general de 4 hores.

Ara bé, Interior no ha emanat cap instrucció, com sempre ha fet en ocasió d’altres eleccions, per permetre la participació dels agents del CME en la consulta de l’1-O i qui ho faci podria incórrer en un expedient disciplinari per haver-se allunyat injustificadament del lloc de treball.

El Govern crida els ciutadans a la participació en el referèndum, però impedeix als seus treballadors que exerceixin el seu dret de vot. Això vol dir que el considera iŀlegal? Perquè si no es reconeix la legalitat del vot, tampoc es poden concedir els permisos per exercir-lo. Aleshores, tampoc la Generalitat està convençuda de la legalitat del referèndum per ella mateixa convocat?

Related Posts

 • 69
  La Guàrdia Civil s'ha personat a la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra de Ponent, a Lleida, per reclamar la gravació i transcripció de les converses dels telèfons de dos comandaments i també d'un tercer agent que va participar en la coordinació del dispositiu del dia del referèndum. També s'ha requerit la…
  Tags: del, mossos, d'esquadra, dels, referèndum, d'un, featured
 • 65
  Josep Lluís Trapero ha ordenat als Mossos d'Esquadra que investiguin els preparatius del referèndum convocat per al proper 1 d'octubre. Concretament, el Major ha encarregat al cos policial que dirigeix les diligències que calguin per executar la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya. Trapero ha tramès l'ordre mitjançant…
  Tags: del, referèndum, ha, als, mossos, d'esquadra, featured
 • 65
  El major Trapero ha ordenat que, abans de les 6 de diumenge es requisin les urnes i es tanquin tots els coŀlegis electorals. Si s'hi està fent alguna activitat relacionada amb el referèndum, els agents hauran d'identificar els responsables i d'intervenir el material electoral. Durant el dia, els Mossos hauran de quedar-se…
  Tags: agents, dels, mossos, als, ha, exercir, del, referèndum, d'esquadra, featured
 • 65
  Segons anunciat pel portaveu del Govern, Jordi Turull, avui els ciutadans podran votar sense sobre, ja que no n'hi ha prou per a tots els locals. Per tant, en els coŀlegis on no hi hagi sobres, només s'haurà de doblegar la papereta abans d'introduir-la en l'urna. També es podran utilitzar paperetes…
  Tags: votar, podran, més, ha, no, votació, mossos, d'esquadra, als, dels
 • 64
  Segons informa l'agència de premsa Europa Press, la Guàrdia Civil s'ha personat a la seu del 112 de Reus (Tarragona) per investigar i creuar les trucades fetes en relació al referèndum del passat 1 d'octubre. La seu del 112 de Reus és la que centralitza les trucades urgents dels serveis…
  Tags: del, dels, referèndum, mossos, d'esquadra, featured

Deixa un comentari