Gaudí

Vandalisme espanyolista contra l’estàtua de Gaudí a Sarrià

GaudíAquesta nit, l’estàtua de Gaudí situada al passeig Manuel Girona, a la part baixa del barri de Sarrià, ha estat objecte d’uns actes de vandalisme clarament relacionats al clima de crispació que es respira en vista de l’1-O.

L’estàtua de bronze ha estat pintada amb els colors de la bandera espanyola i ara du una rojigualda a la cara i una altra a l’esquena.

L’escultura, realitzada per l’artista Joaquim Camps, fou una de les poques que va rebre la benedicció de l’església el 1999 al davant de la Sagrada Família on va estar 5 dies abans de ser traslladada on es troba ara.

L’estàtua fou coŀlocada a prop del Portal Miralles, una obra realitzada pel mateix Gaudí, i es va inaugurar el 1999 al davant de l’aleshores alcalde de Barcelona Joan Clos.

Antoni Gaudí

 

Related Posts

 • 49
  Aquest dilluns a la tarda, a la plaça de Sarrià, ha tingut lloc un míting de campanya a favor del Sí a la independència a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i del regidor de districte del grup municipal Demòcrata, Jordi Martí Galbis. L'exvicepresidenta del Govern, Joana…
  Tags: ha, del, sarrià, sant, gervasi, featured
 • 48
  El govern d'Ada Colau ha irritat els veïns del barri de Sant Antoni en el procés de reforma de la Ronda Sant Antoni que l'executiu ha anunciat darrerament. L'Ajuntament ha tret a licitació el projecte de remodelació de la Ronda sense tenir en compte l'opinió dels veïns, una actitud que…
  Tags: ha, sant, antoni, del, barri, barcelona, featured
 • 39
  A les 13.48 hores de la jornada del referèndum, 18 vehicles de forces del Cuerpo Nacional de Policia han fet acte de presència a Sarrià, on ja havien arrasat un parell d'escoles al barri. Les imatges de brutalitat policial que ens havien arribat a tots via whatsapp han desfermat en…
  Tags: ha, del, sarrià, featured
 • 37
  Ahir el president Puigdemont va fer esperar el món per explicar el que hom ja sabia: la sobirania és del poble i s'expressa al Parlament i aquesta és la veu de totes les veus del poble, on la veu de la majoria declara les veritats. Tots els mitjans de comunicació…
  Tags: ha, al, del, sant, l, davant, vista, estar, aquesta, featured
 • 36
  Primer va ser la super illa del Poble Nou, ara ve la de Sant Antoni. L’article d’avui de Quim Monzó, Virgencita de la gentrificación, en diu més, amb poques paraules, que qualsevol anàlisi urbanística, assaig polític o crítica de l’oposició, d’aquests atemptats contra la vida urbana, perpetrats des del consistori,…
  Tags: l, del, antoni, sant, contra, ara, poques, al, barcelona, featured

Deixa un comentari