Mossos d'Esquadra BRIMO

La BRIMO incrementa els efectius amb agentes sense formació

Per impedir el referèndum però també per fer front als possibles avalots, Interior ja té uns 10.000 agents desplaçats a Catalunya. Entre altres coses, el Ministeri d’Interior preveu que uns 300 antisistema es desplacin a Barcelona aquest cap de setmana amb l’objectiu de provocar aldarulls al carrer en ocasió del referèndum. Segons detalla el diari ABC, un centenar provindria de Madrid i es tractaria de membres de l’organització antifeixista Coordinadora 25S mentre que altres dos centenars d’antisistema, vinculats al moviment anarquista i okupa, arribarien d’Itàlia, Grècia, França i Holanda.

Per aquest motiu, també els Mossos d’Esquadra intenten reforçar la seva presència al carrer malgrat la falta d’efectius que afecta el cos i que obliga els agents a torns esgotadors.

Recordem que, justament aquestes setmanes, entre alerta terrorista i dispositiu policial pel referèndum, els agents de la BRIMO i de les ARRO estan aguantant jornades laborals de 12 hores seguides, però la mancança d’efectius és palès. Fonts policials que prefereixen no revelar la seva identitat han explicat que, per compensar la falta d’agents especialitzats en ordre públic, fa uns dies es van individuar 50 agents normalment encarregats del trasllat de presos i de la seguretat d’edificis, se’ls va fer un curs ràpid de dos dies sobre ordre públic –el curs per ser agent de la BRIMO dura una quinzena de setmanes o més–, se’ls va donar una granota i un casc, i se’ls va enviar al carrer per reforçar la Brigada Mòbil. El perill és evident.

Related Posts

 • 49
  Els Mossos d'Esquadra que diumenge hagin de treballar des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre no podran exercir el seu dret de vot, ja que el Departament d'Interior no concedirà les hores de permís previstes perquè els agents puguin anar a votar als seus coŀlegis.…
  Tags: del, hores, no, agents, referèndum, als, mossos, interior, més, cap
 • 45
  La setmana passada, el president de la Generalitat va lamentar que el govern espanyol juga a fer política amb la seguretat del poble català. Entre altres coses, Carles Puigdemont va recordar que el govern espanyol va impedir la convocatòria per a 500 noves places de Mossos d’Esquadra, necessàries per fer front a…
  Tags: agents, falta, seguretat, hores, d'efectius, brimo, arro, torns, pel, catalunya
 • 44
  El major Trapero ha ordenat que, abans de les 6 de diumenge es requisin les urnes i es tanquin tots els coŀlegis electorals. Si s'hi està fent alguna activitat relacionada amb el referèndum, els agents hauran d'identificar els responsables i d'intervenir el material electoral. Durant el dia, els Mossos hauran de quedar-se…
  Tags: agents, mossos, als, segons, s, pel, al, del, referèndum, d'esquadra
 • 44
  Rebem i publiquem la carta que un agent del cos dels Mossos d'Esquadra ha volgut adreçar als seus companys de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. Aquest missatge va dirigit a tots els Policies Nacionals i Guàrdies Civils que han estat enviats a Catalunya pel Ministeri de l'Interior…
  Tags: d'esquadra, catalunya, del, seguretat, no, al, aquest, carrer, ja, seva
 • 44
  Aquest migdia, el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu i la fiscal encarregada del cas Ana Noé han començat l’interrogatori del primer dels terroristes detinguts per l’atemptat de dijous passat a Barcelona. Es tracta de Mohamed Houli Chemlal, ferit en l’explosió de la casa d’Alcanar on s’emmagatzemaven el centenar de…
  Tags: del, han, terrorista, membres, aquest, barcelona, més, centenar, s, d'esquadra

Deixa un comentari