Urnes

Un milió de vots en el referèndum seria un èxit desbordant

En una roda de premsa en l’International Press and Broadcasting Center, els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, han afirmat que, en les circumstàncies actuals, aconseguir un milió de votants en el referèndum d’autodeterminació vinculant convocat per demà, primer d’octubre, seria «un èxit desbordant». Cal recordar que en la consulta del 9-N (del 2014) hi va haver 2.273.323 votants.

També, han lamentat la situació de anormalitat en què s’arriba a l’1-O i han demanat, als ciutadans, una mobilització pacífica i serena i, als membres de la Policía Nacional i la Guardia Civil, que «no emprenguin accions desproporcionades» davant la gent mobilitzada per anar a votar.

Davant les crítiques sorgides per aquesta aparent rebaixa de plantejaments, Jordi Sánchez ha fixat aquest tweet:

D’altra banda, les previsions meteorològiques no són gaire afalagadores per la gent que estarà custodiant els punts de votació i fent cua per anar a votar, ja que pot haver-hi pluges, poc intenses, això sí, arreu de Catalunya.

_____
Foto: Cristina Calderer – Ara.


.

Related Posts

 • 75
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s'investigui per identificar-los. El delicte de sedició, previst per l'art. 544 del codi penal, sanciona "els qui [...] s'alcin públicament i tumultuàriament per impedir,…
  Tags: jordi, del, ha, cuixart, sánchez, no, hi, demanat, guàrdia, civil
 • 69
  Al migdia, l'Assemblea Nacional Catalana ha buidat la seva seu central al carrer Marina de Barcelona pels rumors sobre un possible registre de la Guàrdia Civil. Una vintena de cotxes particulars, amb l'ajuda d'uns taxistes voluntaris, s'han endut el material i la documentació que hi havia a la seu. Segons…
  Tags: ha, sánchez, davant, sí, policia, del, catalunya, l, guàrdia, catalana
 • 64
  No és nou l'odi patent i inequívoc cap a Catalunya i que traspua dels textos de molts mitjans de comunicació amb seu a la capital d'Espanya. Tampoc és nou l'odi que pregonen alguns cap a tot el que es refereix a aquesta comunitat autònoma. El sectarisme inculte i més caspós…
  Tags: no, mossos, policia, catalunya, són, als, d'esquadra, aquest, ciutadans, ara
 • 64
  Els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan en presó per la interlocutòria de la jutgessa Carmen Lamela com a presumptes autors d'un delicte de sedició. Milers de veus s'han alçat en protesta per aquesta decisió judicial on veuen una injustícia flagrant. Les xarxes estan plenes…
  Tags: del, aquesta, civil, guàrdia, hi, gent, davant, policia, no, ha
 • 63
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, aquesta, als, d'esquadra, mossos, guàrdia, civil, anc, del, catalana

Deixa un comentari