Siracusa

Dolor a l’ànima coŀlectiva de Catalunya

Antidisturbios policia espanyola referendum Catalunya CataloniaAvui als carrers de Barcelona es respira tristor. S’escolta el silenci. No hi ha somriures. Un sentiment generalitzat de ser víctimes individuals i col·lectives al mateix temps. Temps de reflexió interna i de dolor propi, i també aliè. Imatges de repressió i maltractament físic, viscudes sobre la pell i a les retines.

Cada cop, cada empenta de l’altre l’hem sentida sobre el nostre cos i ens fa mal. Neurones-mirall que provoquen empatitzar la nostra psique. Neurones que semblen no tenir els botxins que ahir dispensaven fuetades de porra i coces sobre àvies i avis, tiets i tietes, germans i germanes, amics, dones i homes desconeguts, veïns amb les mans enlaire. Olor de pólvora al carrer i no és de festa, sinó de mort potencial.

Ahir el pont de la Reina Elisenda es va convertir en les Termòpiles de Sarrià. Sentiment agre d’haver aturat la brutalitat. Demà vaga general. Veurem si demà el port de Barcelona serà la Siracusa del segle XXI.

Related Posts

 • 74
  Segons l'últim butlletí del Departament de Salut de la Generalitat, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ha pujat a 465 persones. https://twitter.com/GarbiCat/status/914465998639595520 https://twitter.com/NHIndependence/status/914457289268060160 https://twitter.com/jekingala99/status/914454756785041408 https://twitter.com/SBrianLowe/status/914453713036693504
  Tags: policia, nacional, ha, civil, del, guàrdia, referèndum, featured
 • 72
  El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que, a dos quarts de vuit, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ja era de 761 persones. Durant la tarda, per tant, el nombre de ferits s’ha incrementat d'unes…
  Tags: ha, víctimes, del, policia, nacional, guàrdia, civil, als, referèndum, featured
 • 71
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, col, del, catalunya, guàrdia, civil, policia, cos, nacional, als
 • 70
  Arran d’una denúncia de la Generalitat, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències per investigar “la brutalitat policial” en ocasió del referèndum del passat 1 d’octubre. Si bé la Fiscalia va considerar que aquell dia l’actuació policial no havia afectat la "normal convivència", segons el jutge hi…
  Tags: ha, hi, no, del, barcelona, als, referèndum, brutalitat, mateix, nacional
 • 69
  No és nou l'odi patent i inequívoc cap a Catalunya i que traspua dels textos de molts mitjans de comunicació amb seu a la capital d'Espanya. Tampoc és nou l'odi que pregonen alguns cap a tot el que es refereix a aquesta comunitat autònoma. El sectarisme inculte i més caspós…
  Tags: no, policia, catalunya, al, als, guàrdia, civil, nacional, referèndum, featured

Deixa un comentari