Plaça Joan Carles República Catalana Victòria Estelades 3-O

El poble proclama la República catalana

Ahir, la República de Catalunya ha estat proclamada al carrer pel poble. La jornada de vaga general i aturada de país com a protesta contra la brutalitat repressora de la policia espanyola, es va convertir en una reafirmació dels catalans en el seu desig de no formar part d’una Espanya on no només no ens sentin representats, sinó també humiliats.

La percepció és que no hi ha cap voluntat d’enteniment del que històricament a Madrid s’ha titllat de la “cuestión catalana” i no pot haver-hi diàleg amb qui no vol escoltar. No pot haver-hi mediació amb qui no reconeixe la dignitat de l’altre, ni el mal causat durant l’exercici de les funcions de poder.

La fiscalia nega els fets i culpabilitza les víctimes. El discurs del rei és que la unitat del territori espanyol està per sobre de la dignitat de les persones, aquesta és la justificació per continuar una situació econòmicament desfavorable als interessos dels catalans i l’única fórmula que troba l’estat és incrementar la repressió i practicar detencions.

Rei Felip VI[…] determinadas autoridades de Cataluña […] han menospreciado los afectos y los sentimientos de solidaridad que han unido y unirán al conjunto de los españoles; y con su conducta irresponsable incluso pueden poner en riesgo la estabilidad económica y social de Cataluña y de toda España. 

En definitiva, todo ello ha supuesto la culminación de un inaceptable intento de apropiación de las instituciones históricas de Cataluña. Esas autoridades, de una manera clara y rotunda, se han situado totalmente al margen del derecho y de la democracia. Han pretendido quebrar la unidad de España y la soberanía nacional, que es el derecho de todos los españoles a decidir democráticamente su vida en común.

A l’anomenada, en un altre temps, plaça de la Victòria (del franquisme sobre el poble), després batejada com plaça del rei Joan Carles I, ahir el poble sobirà li va donar el nom sentit, o sigui, plaça de la República Catalana, perquè els carrers són del poble, només cal obrir els ulls per veure-ho.

Estelades al carrer

Estelades

Related Posts

 • 68
  L'equidistància no és difícil d'entendre matemàticament. Però, què és l'equidistància política? És el mateix que nedar i guardar la roba? És voler quedar bé amb tothom? Doncs els polítics haurien de saber que, en política, l'equidistància no funciona. Per què necessitem un polític si a l'hora de triar no vol, no en sap o li…
  Tags: no, referèndum, featured
 • 66
  El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha fet una crida perquè també els contraris a la independència vagin a votar. "És importantíssim", ha dit. En ocasió del primer acte de campanya a favor del referèndum, Junqueras ha explicat que també cal convèncer els partidaris del No perquè l'1 d'octubre expressin el…
  Tags: ha, del, referèndum, independència, no, featured
 • 62
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, del, han, featured
 • 60
  Abans de prendre una decisió que pot canviar el futur, són les hores més dures. S'ha de tenir una fortalesa mental i emocional prou sòlida per a saber controlar el cor i actuar amb seny. Els anys 90, en converses amb íntims i quan se li preguntava perquè no es…
  Tags: no, al, dels, independència, pot, featured
 • 55
  El pròxim dia 1 d'octubre, Barcelona serà la capital mundial del periodisme. Aquest honor serà compartit amb la resta de les ciutats i pobles de Catalunya. Voluntàriament, centenars de milers de reporters passejaran pels carrers de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar, Calella,…
  Tags: al, ha, del, no, referèndum, pot, han, dels, featured

Deixa un comentari