Tribunal Constitucional

El surrealisme dalinià arriba al TC que suspèn un ple no convocat

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès per “urgència excepcional” l’acord de la Mesa del Parlament que ahir va admetre a tràmit la sol·licitud de Ple ordinari per al proper dilluns.

MesaLa petició de suspensió ha estat formulada pel grup parlamentari del PSC per l’especial transcendència constitucional de l’assumpte, ja que consideren que es vulneren els seus drets fonamentals com a diputats de Catalunya. En particular, els diputats del PSC reclamen poder exercir les seves funcions en condicions d’igualtat i sense pertorbacions il·legítimes. A més, lamenten que no s’hagi respectat el Reglament parlamentari en perjudici del seu dret i que això suposa també una vulneració de la Constitució i de l’Estatut d’Autonomia perquè portaria a la declaració formal d’independència de Catalunya.

Les reaccions dels actors polítics

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha criticat la decisió del TC per haver suspès un ple només sol·licitat. De fet, la Mesa encara no s’havia pronunciat sobre la petició de convocatòria que només havia estat admesa a tràmit.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha destacat que la suspensió del Ple (no convocat) és una oportunitat per dialogar i per evitar una declaració unilateral d’independència. Segons Pedret, “cal ajornar qualsevol decisió que pugui suposar un pas més en aquest conflicte” i per deixar temps per tal que fructifiquin les ofertes de mediació.

Entre les ofertes de mediació, es recorda la d’una comissió independent liderada per la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Eugenia Gay, filla de l’ex-magistrat del TC Eugeni Gay que va participar en la discussió (i retallada) de l’Estatut d’Autonomia.

Related Posts

 • 56
  El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català va proclamar la independència. La decisió s'ha adoptat com a conseqüència de l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol que, mitjançant l'anomenat incident d'execució de sentència, ha sol·licitat que els susdits…
  Tags: ha, tribunal, del, constitucional, tc, ple, parlament, featured
 • 53
  Segons anunciat pel seu advocat, demà Carme Forcadell anirà a declarar al davant del Tribunal Suprem. La presidenta del Parlament en funcions compareixerà al davant del jutge Pablo Llarena Conde a fi de defensar que la Mesa sempre ha actuat correctament, "en defensa de la legalitat i de la democràcia". Just ahir…
  Tags: del, ha, al, forcadell, parlament, no, carme, tribunal, featured
 • 51
  El magistrat instructor Pablo Llanera ha decretat presó eludible amb fiança de 150.000 euros per Carme Forcadell. La resta dels membres de la Mesa del Parlament han sortit lliures amb fiança de 25.000 euros a dipositar en el termini d'una setmana. Joan Josep Nuet ha quedat en llibertat sense fiança.…
  Tags: del, ha, no, carme, forcadell, al, parlament, tribunal, featured
 • 47
  Carme Forcadell ha passat la nit a la presó d'Alcalá Meco per no haver dipositat la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde. Amb l'acta que s'ajunta a continuació, el jutge Llarena ha admès que encara no té prou elements per considerar si hi…
  Tags: ha, del, no, tribunal, forcadell, featured, carme
 • 46
  Com previst, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que hauria permès l'aprovació per la via urgent de la Llei del referèndum d'autodeterminació i de les anomenades lleis de desconnexió. El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres…
  Tags: del, ha, tc, constitucional, tribunal, parlament, al

Deixa un comentari