Tribunal Superior de Justicia de Catalunya TSJC

El TSJC ordena que la Policia Nacional assumeixi el control de la vigilància del Palau de Justícia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sostret als Mossos l’exclusivitat de la vigilància de la seva seu i ha disposat que la mateixa sigui exercida amb coordinació amb la Policia Nacional, i per aquesta dirigida, en vista d’una possible declaració d’independència.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha ordenat la susdita mesura per “extremar la seguretat de l’edifici i garantir el seu ple i normal funcionament” en el cas en què el Parlament declari la independència i apliqui la Llei de transitorietat jurídica que preveu la supressió del TSJC i del seu president, i la seva substitució amb el Suprem català.

Per tant, a partir d’avui els Mossos deixen de ser els únics encarregats de la vigilància del Palau de Justícia, on es troba el TSJC i també l’Audiència de Barcelona, i la Policia Nacional desplegarà els agents que calguin dins el Palau de Justícia i també al voltant del seu perímetre.

Segons el comunicat del TSJC que anuncia la mesura, “la coordinació d’ambdós cossos policials pot preservar de manera més eficaç la legalitat constitucional“.

Related Posts

 • 74
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, tsjc, seva, tribunal, superior, catalunya, justícia, ha, mesura, jesús
 • 67
  Sis jutjats catalans han obert diligències per investigar si els Mossos d'Esquadra han desobeït l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impedir l'obertura dels coŀlegis electorals. Entre aquests, el Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona, els Jutjats d'Instrucció 4 de Lleida i 2 de la Seu d'Urgell (Lleida), i…
  Tags: mossos, del, policia, ha, d'esquadra, nacional, seva, justícia, catalunya, superior
 • 63
  Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que, el diumenge que ve, s'impedeixi l'obertura de tots els locals o edificis públics que podrien ser utilitzats com a seu de col·legis electorals o que es tanquin si s'obren.…
  Tags: ha, tsjc, d'esquadra, mossos, del, tribunal, superior, justícia, catalunya, featured
 • 59
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l'ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d'Esquadra…
  Tags: del, tsjc, catalunya, superior, mossos, justícia, ha, tribunal, maría, seva
 • 56
  El president del Tribunal Suprem i alhora president del Consejo General del Poder Judicial, máxim órgan dels jutges, Carlos Lesmes i el President del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús María Barrientos Pacho s'oposen formalment a la decisió de la Generalitat d'investigar els crims de l'1-O. Tots dos presidents…
  Tags: del, catalunya, president, tribunal, ha, maría, barrientos, jesús, superior, seva

Deixa un comentari