Pisarello Colau Barcelona

El govern municipal de Barcelona congela la despesa i frena l’economia en els pressupostos 2018

Aquest dimarts, mentre tot Catalunya s’aturava, pendent del que passaria al Parlament, el govern municipal de Barcelona ha mostrat una vegada més la seva indiferència cap al futur polític del país i ha aprofitat la desatenció dels ciutadans per presentar l’esborrany de pressupostos per a l’any vinent. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha declarat que la tria de la data no ha estat un cas, ja que, amb això, el consistori vol llançar un missatge de normalitat a la ciutat i als sectors econòmics.

Pel que fa als comptes objecte de l’esborrany, el Grup Municipal Demòcrata ha criticat el fet que la proposta de pressupost presentada per Ada Colau “congela la despesa i les inversions” i “s’acosta moltíssim a les retallades”. “Estem al davant d’un pressupost trist, sense ambició i de frenada de l’economia; és el pressupost d’un Govern espantat”, ha lamentat la portaveu adjunta del grup, Sònia Recasens.

Alfred BoschD’altra banda, el president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch, ha criticat la inoportunitat de “presentar uns pressupostos en un dia com avui, amb el país pendent de l’aplicació del resultat del referèndum i amb l’Estat espanyol atacant les institucions catalanes i atiant la fugida de les empreses”. Alfred Bosch també ha expressat l’esperança que, a diferència de l’any passat, els pressupostos no es vulguin aprovar de manera unilateral, sinó que busquin el diàleg i el consens“. De fet, segons ha explicat el republicà, encara no hi ha hagut cap diàleg amb el govern municipal.

La mancança de diàleg també ha estat criticada per la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que ha acusat l’alcaldessa de voler presentar els pressupostos en “moments d’incertesa i sense dialogar amb l’oposició”. Segons Carina Mejías, “serà molt difícil arribar a un acord si la presentació dels pressupostos es realitza de forma unilateral”.

Related Posts

 • 53
  El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposició del grup municipal d'ERC i ha reconegut "el govern i el Parlament sorgits de les urnes el 27-S com els únics representants legítims" de Catalunya. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, BeC, Grup Demòcrata i la CUP, i…
  Tags: ha, govern, del, bosch, barcelona, grup, al, demòcrata, ciutadans, municipal
 • 51
  Esquerra Republicana a Barcelona ha trencat tots els ponts amb Ada Colau pel seu pacte de govern amb el PSC, un partit que ha justificat en més d'una ocasió la repressió policial contra els ciutadans l'1 d'octubre passat. Els republicans estan decidits a no votar cap de les mesures del…
  Tags: govern, colau, ha, del, erc, barcelona, no, ada, al, pressupostos
 • 49
  El president del Grup Municipal Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert a Ada Colau la seva corresponsabilitat en tot el que calgui fer perquè es pugui votar l’1 d’octubre. Concretament, el ple ha debatut una proposició del grup municipal de Ciutadans que demana "el compromís del govern municipal…
  Tags: ha, del, l, grup, municipal, al, ciutadans, demòcrata, barcelona, colau
 • 46
  El president del grup municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha demanat que Ada Colau ajorni el Consell Plenari previst per al proper 29 de setembre davant la situació excepcional que està vivint el país. Trias ha reclamat a Ada Colau que actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya i es posi al costat de la…
  Tags: del, no, ha, al, ada, colau, l, barcelona, pdecat, ciutadans
 • 44
  El Consell plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta del grup municipal d'Esquerra Republicana que demana la dimissió de la regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, per la seva incapacitat de posar fi a la vaga de metro que afecta la ciutat. Alfred Bosch ha recordat que el metro…
  Tags: ha, bosch, del, barcelona, no, ada, colau, grup, municipal, alfred

Deixa un comentari