Rajoy Puigdemont

Estira-i-arronsa entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy

En ocasió d’una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l’executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya.

Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar “dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol” i podria servir, “per exemple, per nomenar un mediador” i per posar les bases d’una negociació. Aquesta negociació, però, s’hauria de fer “sense condicions prèvies”, o sigui, el govern espanyol no hauria de vetar d’entrada les qüestions que no està disposat a abordar com, per exemple, un referèndum acordat.

Rajoy tanca les portes a qualsevol negociació i planteja una reforma de la Constitució

Mariano Rajoy, per la seva banda, ha reiterat que “no hi ha mediació possible entre la legalitat i la desobediència” i ha justificat el recurs a l’art. 155 per l’atac “deslleial i perillós” del govern català contra la Constitució, la unitat nacional i la convivència. Segons ha declarat Rajoy, el conflicte va molt més enllà d’una diferència política perquè es tracta d’un “desafiament a requisits previs a qualsevol discussió política”. “El que hem vist, el desordre, la divisió entre catalans i la fugida d’empreses són dramàtiques conseqüències de la violació de les lleis”, ha dit.

D’altra banda, el president espanyol ha recordat que “la Constitució no és una llei perpètua i pot ser modificada” seguint els procediments existents per fer-ho. De fet, “en una democràcia tot és susceptible de ser dialogat, però no es pot pretendre avançar per la via de la unilateralitat, l’amenaça o els fets consumats”.

Related Posts

 • 95
  Carles Puigdemont ha respost al requeriment de Mariano Rajoy amb una carta en què demana diàleg a fi de trobar una solució al conflicte entre Espanya i Catalunya. Per començar, Puigdemont ha recordat que, el passat 1 d'octubre, més de dos milions de catalans van encomanar al Parlament el mandat democràtic de…
  Tags: ha, puigdemont, rajoy, president, no, negociació, govern, reunió, conflicte, carles
 • 88
  A les 10.00 hores s'ha expirat el termini per contestar el requeriment fet per Mariano Rajoy com a pas previ per a l'aplicació de l'art. 155 CE. Com a resposta, el president Carles Puigdemont ha transmès una carta en què reitera l'oferta de diàleg ja avançada amb la carta de…
  Tags: puigdemont, espanyol, govern, no, independència, mariano, rajoy, president, carles, ha
 • 84
  El Govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciant que continuarà amb els tràmits previstos per l'article 155 a fi de "restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". Per això, dissabte vinent tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de ministres que aprovarà…
  Tags: del, reunió, constitució, govern, espanyol, ha, president, rajoy, carles, puigdemont
 • 76
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no convocarà eleccions autonòmiques perquè -ha dit- el govern espanyol no ha garantit que no tirarà endavant l'aplicació de l'art. 155. Puigdemont ha admès d'haver considerat la possibilitat de dissoldre el Parlament abans de la intervenció a l'empara de l'art. 155 a canvi…
  Tags: ha, no, puigdemont, president, del, aquesta, carles, govern, espanyol, negociació
 • 68
  Mariano Rajoy ha comparegut a les 20.30 hores per anunciar les mesures decidides pel govern espanyol a l'empara de l'art. 155 CE i que consisteixen en el cessament del president de la Generalitat, del vicepresident i de tots els consellers i els alts càrrecs del govern per un total  de…
  Tags: ha, del, rajoy, govern, mariano, art, featured, carles, puigdemont

Deixa un comentari