Jordi Sanchez ANC Assemblea

La Guàrdia Civil demana que es bloquegin els comptes d’ANC i Òmnium

La Guàrdia Civil ha demanat a l’Audiència Nacional que bloquegi els comptes i els productes bancaris i financers de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i d’Òmnium Cultural. La mesura ha estat sol·licitada a la jutgessa de l’Audiència Nacional que investiga Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament presidents d’ANC i Òmnium, per un presumpte delicte de sedició amb referència als fets del passat 20 de setembre.

Concretament, la Guàrdia Civil ha demanat que s’expedeixi un manament o requeriment a l’Associació Espanyola de Banca, a la Confederació Espanyoles de Caixa d’Estalvis i a la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit perquè facilitin tota la informació i dades bancàries relatives a les dues entitats, “amb la finalitat de sol·licitar el bloqueig dels comptes i productes bancaris i financers” de les mateixes. Entre altres coses, s’hauran de comunicar els comptes bancaris, dipòsits, valors, accions, deute públic, etc. que puguin relacionar-se amb els dos investigats, o bé com a titulars o autoritzats, o bé mitjançant una altra forma de vinculació als mateixos.

La Guàrdia Civil també demana els préstecs o crèdits de qualsevol tipus (hipotecaris, personals, etc.) i productes financers com talonaris de xecs, targetes, plans de pensions o fons d’inversions que siguin vinculats a aquests comptes o a altres relacionats amb les associacions. Així mateix, la identificació de tots els intervinents (titulares, autoritzats, etc.) que figurin en aquests comptes i productes bancaris, i també l’origen i el destí de les transferències que s’hagin realitzat.

La Guàrdia Civil torna a tancar la pàgina web de l’ANC

A través del seu compte de Twitter, Jordi Sánchez ha lamentat la “nova censura” a la pàgina web de l’Assemblea, clausurada per la Guàrdia Civil el mateix dia de la declaració d’independència. “És la seva resposta a la mà estesa de diàleg”, ha dit Sánchez.

Al voltant de la mitjanit, la pàgina web ja tornava a ser disponible des d’alguns dispositius.

Related Posts

 • 60
  El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, ha negat que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics. Segons Catalá, de fet, la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha imposat la presó condicional amb motiu de la "hipotètica comissió d'un delicte". Enric Millo acusa Sànchez i Cuixart d'haver…
  Tags: ha, cuixart, del, dels, jordi, siguin, sánchez, al, setembre, als
 • 58
  Els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan en presó per la interlocutòria de la jutgessa Carmen Lamela com a presumptes autors d'un delicte de sedició. Milers de veus s'han alçat en protesta per aquesta decisió judicial on veuen una injustícia flagrant. Les xarxes estan plenes…
  Tags: del, dels, civil, guàrdia, ha, setembre, al, presidents, jutgessa, sedició
 • 58
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s'investigui per identificar-los. El delicte de sedició, previst per l'art. 544 del codi penal, sanciona "els qui [...] s'alcin públicament i tumultuàriament per impedir,…
  Tags: jordi, sedició, del, ha, cuixart, sánchez, al, mateix, demanat, guàrdia
 • 56
  En una roda de premsa en l’International Press and Broadcasting Center, els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, han afirmat que, en les circumstàncies actuals, aconseguir un milió de votants en el referèndum d’autodeterminació vinculant convocat per demà, primer d’octubre, seria «un èxit desbordant». Cal recordar…
  Tags: jordi, sánchez, ha, als, del, altra, catalunya, ja, accions, cuixart
 • 55
  Segons les diligències enviades per la Guàrdia Civil a l'Audiència Nacional, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i els presidents d'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, serien serien tres peces clau de l'organigrama dissenyat pel Govern a fi d'aconseguir la independència. La Guàrdia Civil ha argumentat les…
  Tags: del, dels, cuixart, sánchez, civil, al, guàrdia, jordi, presidents, nacional

Deixa un comentari