Mariano Rajoy

La mediació sota amenaça de l’art. 155

Mai ho diran públicament amb la testosterona popular a l’ambient. Ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va declarar la independència sense proclamar-la legalment (publicació al DOGC). I avui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que requerirà directament a Puigdemont que aclareixi què vol dir, és a dir, si ha declarat o no la independència de Catalunya.

El susdit requeriment constitueix el pas previ a l’aplicació de l’article 155 que, fins ara, mai s’ha aplicat a Espanya.

Art. 155.1 Constitució Espanyola

[…] el Govern, previ requeriment fet al President de la Comunitat Autònoma i en el cas de no ser atès, amb l’aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per tal d’obligar-la al compliment forçós de les dites obligacions o per tal de protegir l’interès general esmentat.

Tots dos ajornen la formalitat. Tots dos es donen temps. Ein mail, kein mal* es repetia a si mateix i de manera insistent el personatge alemanys de Milan Kundera a “La insuportable lleugeresa de l’ésser”. Saben que per sobre de tots plegats hi ha un món que els observa i cap d’ells pot quedar en evidència. Sembla que el seny centre-europeu s’imposa. Com el destí inevitable s’imposa als personatges de Kundera.


* Una vegada, cap vegada

Related Posts

 • 69
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no convocarà eleccions autonòmiques perquè -ha dit- el govern espanyol no ha garantit que no tirarà endavant l'aplicació de l'art. 155. Puigdemont ha admès d'haver considerat la possibilitat de dissoldre el Parlament abans de la intervenció a l'empara de l'art. 155 a canvi…
  Tags: ha, no, l'art, puigdemont, l'aplicació, president, sobre, al, del, catalunya
 • 66
  El Govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciant que continuarà amb els tràmits previstos per l'article 155 a fi de "restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". Per això, dissabte vinent tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de ministres que aprovarà…
  Tags: del, catalunya, susdit, constitució, senat, mesures, al, govern, espanyol, ha
 • 63
  Mariano Rajoy ha comparegut a les 20.30 hores per anunciar les mesures decidides pel govern espanyol a l'empara de l'art. 155 CE i que consisteixen en el cessament del president de la Generalitat, del vicepresident i de tots els consellers i els alts càrrecs del govern per un total  de…
  Tags: ha, del, generalitat, al, rajoy, govern, mariano, mesures, art, featured
 • 62
  En ocasió d'una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l'executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya. Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar "dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol" i podria…
  Tags: ha, govern, no, rajoy, espanyol, del, constitució, puigdemont, dos, pot
 • 60
  Carles Puigdemont ha respost al requeriment de Mariano Rajoy amb una carta en què demana diàleg a fi de trobar una solució al conflicte entre Espanya i Catalunya. Per començar, Puigdemont ha recordat que, el passat 1 d'octubre, més de dos milions de catalans van encomanar al Parlament el mandat democràtic de…
  Tags: al, ha, què, puigdemont, catalunya, rajoy, requeriment, generalitat, president, no

Deixa un comentari