OTAN NATO

L’OTAN considera que el conflicte català s’ha de resoldre dins l’ordre constitucional espanyol

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha declarat que el conflicte existent entre govern català i executiu espanyol “és un assumpte domèstic” i s’ha de solucionar en el marc de l’ordre constitucional d’Espanya.

Stoltenberg ha recordat les importants contribucions d’Espanya per a la seguretat col·lectiva dels estats membres de l’OTAN. “Espanya és un aliat compromès, que fa importants contribucions per a la nostra seguretat compartida”, ha dit.

Tret d’aquestes declaracions, però, l’OTAN encara no ha abordat la crisi catalana en cap reunió formal del Consell de l’Atlàntic Nord (NAC) que reuneix els ambaixadors dels 29 països aliats.

Related Posts

 • 32
  Sóc d'aquells catalans dels quals no es parla. Els que no es pronuncien i miren expectants el circ en què s'ha convertit la seva comunitat autònoma. El seu Parlament. La terra que estimen i bona part de la seva gent. Sóc d'aquells catalans que mai han sentit l'amor patri i…
  Tags: no, del, dels, ha, featured
 • 32
  El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català va proclamar la independència. La decisió s'ha adoptat com a conseqüència de l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol que, mitjançant l'anomenat incident d'execució de sentència, ha sol·licitat que els susdits…
  Tags: ha, del, constitucional, govern, espanyol, cap, dels, s'ha, català, featured
 • 31
  El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la declaración d’independencia aprovada pel Parlament el passat 27 d’octubre i també la Llei de transitorietat jurídica aprovada el mes anterior. Ja el passat 31 d’octubre el ple del Tribunal Constitucional havia suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català havia…
  Tags: constitucional, del, cap, ha, govern, dels, català, espanyol, catalana, featured
 • 31
  Avui, 27 d'octubre de 2017, a les 15:25 hores, el Parlament de Catalunya ha proclamat i ha declarat que queda constituïda la República catalana com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social, recollint la proclamació que el poble ja va fer al carrer el dia 3 d'octubre.…
  Tags: ha, dels, no, del, catalana, featured
 • 31
  No hi ha cap mediació possible segons el Congrés. Res de nou: els interessos de la cort castellana s'han de preservar. Els interessos econòmics, és clar. Els plans econòmics no es tracen d'un dia per l'altre, sinó que sempre tenen estratègies de llarg termini. De vegades, els esdeveniments precipiten la materialització…
  Tags: del, no, cap, ha, dels, s'ha, featured

Deixa un comentari