Clàssic Bernabeu Piqué Barcelona Barça Reial Madrid

Les inescrutables passes del capitalisme

No hi ha cap mediació possible segons el Congrés. Res de nou: els interessos de la cort castellana s’han de preservar. Els interessos econòmics, és clar. Els plans econòmics no es tracen d’un dia per l’altre, sinó que sempre tenen estratègies de llarg termini.

De vegades, els esdeveniments precipiten la materialització d’aquelles previsions. Hi ha hagut un degoteig de grans empreses des de Catalunya cap a Madrid. Res de nou. Ja estava previst com a panorama de futur des de fa anys. Això és el capitalisme global. La decisió que tot s’ha de centralitzar al voltant d’una gran megalòpoli ja estava previst. Ara només s’ha dut a terme de manera formal amb el trasllat de seus socials cap a Madrid, no per a competir amb Barcelona, sinó amb la resta de mercats especulatius del món.

Bernabeu Reial Madrid Barcelona ClàssicEl paper de Catalunya és el de produir béns de consum, vendre’ls i tributar; el de Madrid, especular al joc de la Borsa, atreure inversors amb les meravelles d’un luxe asiàtic instal·lat a l’oest del continent i fer gaudir de caceres i altres “petit fours” per les grans finques de Castella, Andalusia i Extremadura mentre la població dóna les gràcies per tanta generositat dels senyors. Res de nou: no es poden posar en dubte les inescrutables passes del capitalisme del balcó del Bernabéu.

La República catalana segueix sent un somni del poble, somni col·lectiu del qual es desperta a cop de porra quan des de la cort es pensa que ja n’hi ha prou de somiar i toca treballar, produir i tributar, que dels caps ja s’ocupen els tribunals: recordeu en Moragues, seria l’equivalent a l’actual Trapero. Creure que Europa ens salvarà és com creure en l’arribada del Messies: es pot creure, però toca treballar al dia a dia si no es vol deixar d’existir.

Related Posts

 • 71
  A les 13.48 hores de la jornada del referèndum, 18 vehicles de forces del Cuerpo Nacional de Policia han fet acte de presència a Sarrià, on ja havien arrasat un parell d'escoles al barri. Les imatges de brutalitat policial que ens havien arribat a tots via whatsapp han desfermat en…
  Tags: ha, del, s'ha, featured
 • 70
  Aquella nit del 25 de setembre de 1962, els elements es van conjurar per causar la mort d'entre 600 i 1.000 persones. Morts i desapareguts. Les víctimes eren immigrants que havien fugit de la fam, del caciquisme de l'Espanya de les oligarquies. Havien arribat des de Múrcia, Andalusia i Extremadura…
  Tags: no, del, al, featured
 • 67
  Sóc d'aquells catalans dels quals no es parla. Els que no es pronuncien i miren expectants el circ en què s'ha convertit la seva comunitat autònoma. El seu Parlament. La terra que estimen i bona part de la seva gent. Sóc d'aquells catalans que mai han sentit l'amor patri i…
  Tags: no, del, dels, ha, featured
 • 67
  Avui 9 d'obtubre, en una ostentació de sinceritat, m'obriré amb tu. Mai he estat un patriota, almenys amb la idea de patriotisme que tinc al meu cap. No em malinterpretis. No és pel fet de ser català. Simplement no tinc aquest amor patri, aquest sentiment de pertinença incondicional –digues-li orgull…
  Tags: no, dels, al, del, featured
 • 67
  Arriba un nou cas de d'amor en comú, les parelles contractades per l'Ajuntament de Barcelona. Després de les relacions ja conegudes entre la mateixa Ada Colau i Adrià Alemany (responsable executiu de Barcelona en Comú), o de Gerardo Pisarello i Vanesa Valiño (assessora d'habitatge de l'Ajuntament), la nova parella de…
  Tags: del, nou, dels, ja, featured

Deixa un comentari