Artur Mas

Artur Mas recorda a l’ANC i a la CUP que les decisions pertoquen a qui presideix el Govern

L’ex-president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost a les instàncies de l’ANC i de la CUP que han reclamat que Carles Puigdemont aixequi la suspensió de la declaració d’independència i proclami immediatament la república catalana.

En ocasió d’una entrevista a Els Matins de TV3, Mas ha recordat que “cadascú fa el seu paper, però ni la CUP ni l’ANC presideixen la Generalitat”, i les decisions pertoquen a qui té la responsabilitat de govern.

Artur Mas ha fet una crida a la calma i ha recordat que “el reconeixement de fora és essencial” per formar un nou país. Ha reconegut que, a hores d’ara, un diàleg amb Espanya és impossible, ja que les relacions entre les institucions catalanes i espanyoles ja estan “tan deteriorades” que qualsevol negociació apareix inviable. Mas ha manifestat que considera oportuna “una pacificació” tot i que, “si el que pretenen és una rendició humiliant i vergonyant, no la tindran”.

Related Posts

 • 64
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els Comitès en Defensa de la República (CDR) ja donen per descomptat que l'Estat manipularà els resultats de les eleccions del 21-D i, per aquest motiu, tenen previst fer un recompte paral·lel. D'aquesta manera, si el resultat oficial no coincideix amb el que desitjaven, ja…
  Tags: d, han, ja, l'anc, no, república, nacional, anc, catalana, tindran
 • 62
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, fet, mas, artur, anc, catalana, nacional, no, l'anc, assemblea
 • 60
  Comencen les pressions perquè Carles Puigdemont aixequi la suspensió de la declaració d'independència i proclami immediatament la república catalana. A través d'un comunicat publicat a la seva pàgina web, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat que el Parlament aixequi la suspensió i que el president del Govern implementi la Llei…
  Tags: ha, suspensió, catalana, qualsevol, puigdemont, aixequi, declaració, diàleg, ja, negociació
 • 58
  L'ex-president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet broma aquest matí amb l'empresonament del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En un esmorzar informatiu al Fórum Europa, Mas s'ha referit a Junqueras criticant que el republicà "hagi deixat sol el president Puigdemont", essent conscient de la situació de privació de…
  Tags: ha, mas, generalitat, artur, puigdemont, no, l'ex-president, catalana, república, carles
 • 56
  Després d'haver negat d'haver consensuat prèviament amb Junts pel Sí la suspensió de la declaració d'independència, la CUP ha demanat per carta a Carles Puigdemont que proclami immediatament la república catalana perquè "només a través de la proclamació de la república serem capaces de respectar el que la majoria va expressar…
  Tags: no, república, d, cup, govern, han, ha, proclami, puigdemont, catalana

Deixa un comentari