Inauguració any judicial 2017 2018

El poder judicial espanyol en contra de donar explicacions per la seva actuació l’1-O

El president del Tribunal Suprem i alhora president del Consejo General del Poder Judicial, máxim órgan dels jutges, Carlos Lesmes i el President del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús María Barrientos Pacho s’oposen formalment a la decisió de la Generalitat d’investigar els crims de l’1-O. Tots dos presidents demanen a la Abogacía del Estado Español que “s’emprenguin accions legals” contra l’Acord de la Generalitat.

El passat 2 d’octubre, el Departament de Presidència de la Generalitat va dictar l’Acord 138/2017 per crear una Comissió especial sobre les violacions de drets fonamentals a Catalunya. Concretament, segons preveu el mateix acord, “aquesta Comissió especial té per objecte documentar, determinar i difondre les violacions de drets fonamentals de les persones que s’hagin produït a Catalunya” en ocasió del referèndum i evitar la impunitat dels òrgans i les persones que en siguin responsables.

També recordem als nostres lectors el que ja havia denunciat el Conseller d’Interior sobre la inacció de la magistrada Mercedes Armas que ordenar la perquisició de les urnes i tancaments de col·legis electorals. 

Ara bé, els arguments que ara fa servir la judicatura espanyola per oposar-se a la investigació per part de la Comissió especial són que, per investigar les vulneracions de drets, ja hi ha els jutges i la fiscalia i, per tant, el Decret és una intromissió en llurs tasques.

Related Posts

 • 77
  El 9 de novembre de 2014 es va dur a terme un "procés participatiu de consulta" o, segons el punt de vista, "una botifarrada popular" en la qual van participar més de dos milions de catalans. Aquell dia van presentar-se denúncies als jutjats de guàrdia de tot Catalunya, denúncies signades…
  Tags: del, jutges, judicial, superior, justícia, catalunya, tribunal, featured, consejo, general
 • 66
  Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que, el diumenge que ve, s'impedeixi l'obertura de tots els locals o edificis públics que podrien ser utilitzats com a seu de col·legis electorals o que es tanquin si s'obren.…
  Tags: ha, electorals, referèndum, legis, dels, col, del, als, tribunal, superior
 • 60
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, jutges, d'octubre, comissió, ocasió, l'acord, seva, tribunal, referèndum, superior
 • 56
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sostret als Mossos l'exclusivitat de la vigilància de la seva seu i ha disposat que la mateixa sigui exercida amb coordinació amb la Policia Nacional, i per aquesta dirigida, en vista d'una possible declaració d'independència. El president del TSJC, Jesús María…
  Tags: del, justícia, ha, seva, president, superior, tribunal, catalunya, maría, jesús
 • 55
  Que la Fiscalia General de l'Estat espanyol estigui actuant al marge de la llei, la mateixa que diu defensar, comença a ser objecte de preocupació pels jutges i magistrats espanyols. De fet, la llei obliga la Fiscalia a aturar qualsevol investigació o diligència quan un jutge té oberta una causa penal,…
  Tags: drets, ha, jutges, del, dels, fiscalia, aquesta, general, espanyol, espanyola

Deixa un comentari