ERC suspèn el militant que va ironitzar sobre la mort del pilot de l’Eurofighter

Esquerra Republicana de Catalunya ha suspès la militància de Domingo Mir, coordinador de la secció local de l’Hospitalet de Llobregat, per haver ironitzat sobre la mort del pilot de l’Eurofighter a través del seu compte de Twitter.

“Per a quan els controls d’alcoholèmia en l’aire?”, va ironitzar Mir arran de l’accident en què, ahir, va perdre la vida un pilot que tornava a la base aèria de Los Llanos (Albacete) després de la desfilada militar a Madrid pel Dia de la Hispanitat. 

Segons comunicat a través de la seva pàgina web, ERC ha suspès la militància i també ha obert un expedient disciplinari pel “desafortunat comentari” piulat per Domingo Mir. El partit ha subratllat que “aquest comentari ha estat fet des de l’àmbit estrictament personal”, ha reiterat el seu “enèrgic rebuig a aquestes manifestacions” i ha manifestat el seu condol a familiars i amics del pilot.

Per la seva banda, l’autor del comentari ha presentat la seva dimissió del càrrec que exercia a l’executiva local i ha expressat el seu penediment amb una altra piulada amb la qual ha demanat disculpes públiques.

El capità Borja Aybar García, pilot de l’Eurofighter que va estavellar-se després de la desfilada militar d’ahir, tenia 34 anys i una experiència d’unes 1.200 hores de vol. Segons sembla, hauria pogut salvar-se llançant-se de l’avió però no va fer-ho per evitar que l’Eurofighter s’estavellés contra una zona habitada matant més persones. Deixa un fill de només quatre mesos.

Eurofighters Los Llanos

Related Posts

 • 49
  Segons un document de la Vicesecretaria General d'Acció Política d'ERC inclòs en el sumari del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum, "el coneixement de la llengua catalana del 100% de la població serà una prioritat" en una futura República independent. El document, segons informa Europa Press, estableix…
  Tags: del, esquerra, republicana, featured, catalunya, erc
 • 47
  Fa un parell de dies, vam veure plorar la Marta Rovira A les portes de l'Audiència Nacional per la sort dels seus companys de coalició i sobretot amics, ara empresonats. https://twitter.com/martarovira/status/926142386971009024 Les llàgrimes són aigua, i l'aigua sempre neteja i dóna claredat a la visió quan l'aire ja les ha…
  Tags: ha, republicana, esquerra, catalunya, erc, featured
 • 44
  Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons.  Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a…
  Tags: del, catalunya, erc, republicana, esquerra, featured
 • 43
  Esquerra Republicana a Barcelona ha trencat tots els ponts amb Ada Colau pel seu pacte de govern amb el PSC, un partit que ha justificat en més d'una ocasió la repressió policial contra els ciutadans l'1 d'octubre passat. Els republicans estan decidits a no votar cap de les mesures del…
  Tags: ha, del, erc, catalunya, seva, esquerra, republicana, featured
 • 42
  Tot i encapçalar la llista, Oriol Junqueras ha assenyalat Marta Rovira com a presidenta de la Generalitat si ERC guanya les eleccions del 21 de desembre. Ho ha fet a través d'una carta, adreçada a la militància i publicada a la pàgina web del partit, des de la presó d’Estremera…
  Tags: ha, del, esquerra, republicana, featured, catalunya, erc

Deixa un comentari