Mariano Rajoy Pedro Sanchez Albert Rivera

Rajoy no sap com aplicar l’art. 155 i demana ajuda al PSOE i C’s

El Gobierno espanyol no té idea de com aplicar l’art. 155 CE a Catalunya, ja que, des de l’aprovació de la Constitució, és la primera vegada que un executiu decideix “adoptar les mesures necessàries per tal d’obligar” una Comunitat Autònoma al “compliment forçós” de les seves obligacions.

Demà a les 10.00 hores s’expirarà el segon termini del requeriment fet pel govern espanyol al president Carles Puigdemont i la intervenció sembla inevitable.

Avui Mariano Rajoy ha demanat als diputats del PDECAT que facin un “esforç per convèncer” Puigdemont perquè faci un pas enrere amb el procés i no “obligui” el Gobierno a aplicar l’art. 155. A l’espera d’una improbable resposta de Puigdemont, Rajoy treballa amb el PSOE i Ciutadans per tal de consensuar i detallar la manera d’aplicar-lo. Si demà Puigdemont no aclarirà si ha declarat o no la independència, Rajoy convocarà el consell de ministres per aprovar les mesures concretes previstes pel dit article i així acabar amb l’autonomia catalana.

Segons l’agència de premsa Europa Press, el PSOE apostaria per una aplicació limitada de l’art. 155 seguida per la convocatòria d’eleccions autonòmiques per part del govern estatal. Per a Ciutadans, en canvi, les eleccions haurien de ser immediates. Mentrestant, una persona o un òrgan -encara no s’ha establert- s’ocuparia de la gestió de Catalunya sota l’autoritat de l’Estat.

Related Posts

 • 71
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no convocarà eleccions autonòmiques perquè -ha dit- el govern espanyol no ha garantit que no tirarà endavant l'aplicació de l'art. 155. Puigdemont ha admès d'haver considerat la possibilitat de dissoldre el Parlament abans de la intervenció a l'empara de l'art. 155 a canvi…
  Tags: ha, no, l'art, puigdemont, dit, president, convocarà, eleccions, autonòmiques, al
 • 69
  Mariano Rajoy ha comparegut a les 20.30 hores per anunciar les mesures decidides pel govern espanyol a l'empara de l'art. 155 CE i que consisteixen en el cessament del president de la Generalitat, del vicepresident i de tots els consellers i els alts càrrecs del govern per un total  de…
  Tags: ha, del, al, rajoy, gobierno, govern, mariano, mesures, art, catalana
 • 68
  El Govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciant que continuarà amb els tràmits previstos per l'article 155 a fi de "restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". Per això, dissabte vinent tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de ministres que aprovarà…
  Tags: del, ministres, consell, catalunya, article, constitució, mesures, al, govern, espanyol
 • 68
  En ocasió d'una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l'executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya. Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar "dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol" i podria…
  Tags: ha, govern, no, rajoy, espanyol, del, constitució, d'una, puigdemont, segons
 • 65
  Mariano Rajoy ha anunciat que, a l'empara de l'art. 155 de la Constitució, demanarà al Senat la cessació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del vicepresident Oriol Junqueras i de tots els membres del govern català. Les funcions de l'executiu seran assumides per l'òrgan que designi el govern espanyol. Rajoy…
  Tags: del, govern, rajoy, catalunya, espanyol, pel, constitució, compliment, dit, mesures

Deixa un comentari