Mariano Rajoy

Rajoy anuncia que tirarà endavant els tràmits per a l’aplicació de l’art. 155

El Govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciant que continuarà amb els tràmits previstos per l’article 155 a fi de “restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya”.

Per això, dissabte vinent tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de ministres que aprovarà les mesures que es portaran al Senat a l’empara del susdit article de la Constitució.

Respuesta Gobierno

Related Posts

 • 89
  Carles Puigdemont ha respost al requeriment de Mariano Rajoy amb una carta en què demana diàleg a fi de trobar una solució al conflicte entre Espanya i Catalunya. Per començar, Puigdemont ha recordat que, el passat 1 d'octubre, més de dos milions de catalans van encomanar al Parlament el mandat democràtic de…
  Tags: al, ha, carta, puigdemont, catalunya, rajoy, generalitat, president, govern, reunió
 • 89
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no convocarà eleccions autonòmiques perquè -ha dit- el govern espanyol no ha garantit que no tirarà endavant l'aplicació de l'art. 155. Puigdemont ha admès d'haver considerat la possibilitat de dissoldre el Parlament abans de la intervenció a l'empara de l'art. 155 a canvi…
  Tags: ha, l'art, puigdemont, l'aplicació, president, al, del, catalunya, l'article, endavant
 • 88
  A les 10.00 hores s'ha expirat el termini per contestar el requeriment fet per Mariano Rajoy com a pas previ per a l'aplicació de l'art. 155 CE. Com a resposta, el president Carles Puigdemont ha transmès una carta en què reitera l'oferta de diàleg ja avançada amb la carta de…
  Tags: puigdemont, carta, espanyol, govern, mariano, rajoy, president, carles, ha, ce
 • 84
  En ocasió d'una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l'executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya. Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar "dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol" i podria…
  Tags: ha, govern, rajoy, espanyol, del, constitució, puigdemont, mariano, reunió, president
 • 80
  Mariano Rajoy ha anunciat que, a l'empara de l'art. 155 de la Constitució, demanarà al Senat la cessació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del vicepresident Oriol Junqueras i de tots els membres del govern català. Les funcions de l'executiu seran assumides per l'òrgan que designi el govern espanyol. Rajoy…
  Tags: del, govern, rajoy, catalunya, espanyol, senat, constitució, generalitat, anuncia, mesures

Deixa un comentari