volat - écriture inclusive

Usen el punt volat per cometre aberracions lingüístiques

En diuen escriptura inclusiva, i consisteix a fer servir el punt volat —el que en català s’utilitza per la geminació de la ela : l·l— per deconstruir les paraules de tal manera que incloguin tots els gèneres.

De moment són només el masculí i el femení, però qui sap què més inventaran. Un exemple perquè quedi clara la magnitud de la tragèdia:

Les instituteur·rice·s conseillent à leurs nouveau·elle·x·s élèves d’être travailleur·euse·s.

Així, «les instituteur·rice·s» inclou instituteurs i institutrices; «nouveau·elle·x·s» inclou nouveaux i nouvelles, i «travailleur·euse·s» inclou travailleurs i travailleuses. El que no sap ningú és com hauria de pronunciar-se aquesta frase.

La cosa és més hilarant encara, perquè en els teclats francesos (AZERTY ) no existeix aquest punt volat, que aquí tenim al damunt del nombre 3, i han d’anar-lo a buscar en la combinació Alt+0183, en Windows, o Alt+F, en Mac.

No és cap excentricitat d’alguna secta feminista, sinó que la iniciativa de la Écriture inclusive gaudeix de les benediccions oficials.

En el link anterior, trobareu la possibilitat de descarregar-vos el manual d’iniciació, que conté llistes de vocabulari amb el punt volat pertot, que arriben al deliri. Hi podreu descobrir, per exemple, que el vostre superior és «chef·fe» i que per damunt teniu tot de «chef·fe·s»; que un càrrec electe és «élu·e», si és local serà «local·e», i si n’hi a més d’un seran «locaux·ales», i que els adjectius ce (masculí) i cette (femení) —«aquest» i «aquesta»— han esdevingut «ce·tte», o que du i de la («del» i «de la») han esdevingut «du·de la», de tal manera que ara tindríem la «Déclaration des droits humains et du·de la citoyen·ne» «si la redacció d’aquest text s’hagués fet a la nostra època».

Certament, l’escriptura inclusiva és la nova fàbrica de cretin·e·s i no tardarem a veure-la adaptada al català.


.

Related Posts

 • 36
  El vot independentista ha assolit el 47,49% mentre que el vot no independentista ha arribat al 50,93%. Si parlem de vots, els independentistes han sigut 2.063.0000 mentre que els no independentistes 2.212.000. La llei electoral dóna més escons als independentistes, però no hi ha suport popular. Ciutadans ha guanyat les eleccions amb 1.100.000…
  Tags: no, han, featured, d
 • 34
  Aquella nit del 25 de setembre de 1962, els elements es van conjurar per causar la mort d'entre 600 i 1.000 persones. Morts i desapareguts. Les víctimes eren immigrants que havien fugit de la fam, del caciquisme de l'Espanya de les oligarquies. Havien arribat des de Múrcia, Andalusia i Extremadura…
  Tags: l, no, al, s, featured
 • 32
  Guanyi qui guanyi les eleccions del 21-D, l'aplicació de les mesures del 155 no quedarà suspesa de manera automàtica. Ningú s'atreveix a explicar-ho, però serà així. El Parlament que surti podrà decretar lleis que, si no s'ajusten a la constitucionalitat, seguiran les passes del TC i la subseqüent suspensió. El…
  Tags: no, al, featured, d
 • 30
  Fa exactament quaranta anys la revista "Interviu" va publicar una edició especial dedicada a la Diada i la va titular "Un millón de segadors"; així, amb la gràcia que tenim de barrejar el català i el castellà quan ens expressem distesos. Els manifestants cridaven "llibertat, amnistia, estatut d'autonomia". Quaranta anys més…
  Tags: no, més, han, aquest, featured, s

Deixa un comentari