Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua denuncia les difamacions del govern espanyol contra la llengua catalana

A través d’una carta adreçada a la televisió francesa CNews, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha denunciat les mentides i difamacions del govern espanyol contra la llengua catalana.

La setmana passada, l’emissora francesa va transmetre una entrevista en què el ministre d’Exterior, Alfonso Dastis, va oferir una versió distorsionada sobre el reconeixement de les llengües que es parlen a Catalunya. Segons va declarar Dastis, el català seria la llengua que gaudeix de més respecte i protecció a Catalunya mentre que els castellanoparlants fins i tot hi serien perseguits. A més, el ministre va lamentar que a les escoles catalanes és possible estudiar anglès, francès o alemany, però no castellà.

Ara bé, la Plataforma per la Llengua ha informat la CNews que la situació descrita pel ministre Dastis no només no és real, sinó que “pretén amagar una realitat ben diferent: la dels atacs continus que ha rebut i encara rep la llengua catalana per part de les institucions espanyoles”.

A més a més, la Plataforma ha fet públic l’informe que demostra l’eficàcia i l’èxit del model d’immersió lingüística català que permet que els alumnes acabin la fase de l’ensenyament obligatori sent perfectament bilingües.

Plataforma per la llengua

Related Posts

 • 40
  Els ministres espanyols d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, i de Defensa, María Dolores de Cospedal, han denunciat una presumpta intromissió de Rússia en els assumptes relatius a la crisi catalana. Aquesta intromissió hauria tingut l'objectiu de provocar una "desinformació" i "manipulació" mediàtica a internet sobre els esdeveniments ocorreguts a partir de l'1-O.…
  Tags: ha, dastis, del, catalana, ministre, govern, no, l, alfonso, featured
 • 32
  El vot independentista ha assolit el 47,49% mentre que el vot no independentista ha arribat al 50,93%. Si parlem de vots, els independentistes han sigut 2.063.0000 mentre que els no independentistes 2.212.000. La llei electoral dóna més escons als independentistes, però no hi ha suport popular. Ciutadans ha guanyat les eleccions amb 1.100.000…
  Tags: ha, no, featured, d
 • 31
  Segons un document de la Vicesecretaria General d'Acció Política d'ERC inclòs en el sumari del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum, "el coneixement de la llengua catalana del 100% de la població serà una prioritat" en una futura República independent. El document, segons informa Europa Press, estableix…
  Tags: del, català, llengua, catalana, featured, catalunya
 • 31
  Guanyi qui guanyi les eleccions del 21-D, l'aplicació de les mesures del 155 no quedarà suspesa de manera automàtica. Ningú s'atreveix a explicar-ho, però serà així. El Parlament que surti podrà decretar lleis que, si no s'ajusten a la constitucionalitat, seguiran les passes del TC i la subseqüent suspensió. El…
  Tags: del, no, ha, govern, featured, d
 • 30
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: ha, contra, del, catalana, no, govern, d, catalunya, featured

Deixa un comentari