Estelades Catalonia Catalunya Referendum 1-O

La Fiscalia ja prepara la querella per rebeŀlió contra Puigdemont

Dilluns que ve, el Parlament decidirà si i quan proclamar la independència. A dos quarts d’onze, la Junta de Portaveus es reunirà per fixar la data i l’ordre del ple en què es podria aixecar la suspensió de la declaració que Carles Puigdemont va fer el 10 d’octubre.

La Fiscalia, per la seva banda, ja està preparant la querella per rebeŀlió contra Puigdemont pel cas que arribi a declarar la independència.

TÍTOL XXI. Delictes contra la Constitució

Capítol I. Rebel·lió 

Article 472 

Són reus del delicte de rebel·lió els qui s’alcin violentament i públicament per a qualsevol de les finalitats següents:

[…]

5a. Declarar la independència d’una part del territori nacional.

[…]

Article 473

1. Els qui, induint els rebels, hagin promogut o sostinguin la

rebel·lió, i els caps principals d’aquesta, han de ser castigats amb la pena de presó de quinze a vint-i-cinc anys i inhabilitació absoluta pel mateix període; […].

[…]

Related Posts

 • 74
  Sembla que la Fiscalia ja fa dies que estaria preparant la querella per rebeŀlió contra Carles Puigdemont amb motiu de la declaració d'independència. Però, existeixen de debò els pressupostos per a l'aplicació de l'art. 472 del Codi Penal? TÍTOL XXI. Delictes contra la Constitució Capítol I. Rebel·lió Article 472 Són…
  Tags: del, d, qualsevol, penal, rebeŀlió, rebel, contra, delictes, lió, constitució
 • 60
  El president del Govern, Carles Puigdemont, ha rebut a Palau els més de 700 alcaldes citats per la Fiscalia per haver firmat un decret de suport polític al referèndum de l'1 d'octubre. L'acte ha estat convocat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM)…
  Tags: referèndum, l, puigdemont, fiscalia, del, seva, han, independència, carles, featured
 • 57
  Bèlgica podria ser el país en què Carles Puigdemont trobaria asil com a refugiat polític al davant d'un possible judici per rebeŀlió per la proclamació de la República catalana. Encara que els juristes assegurin que l'article 472 del Codi Penal (que preveu el delicte de rebeŀlió) no encaixaria amb la…
  Tags: puigdemont, podria, carles, del, aquesta, rebeŀlió, anys, part, penal, codi
 • 57
  Avui, el Parlament de Catalunya decidirà com abordar l'aplicació de l'art. 155. El ple començarà a les 17 hores per instància del líder del grup del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha demanat poder arribar a temps des del Senat. Hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els…
  Tags: del, ple, parlament, puigdemont, pel, declaració, featured, referèndum, carles
 • 53
  En ocasió d'una entrevista a la CNN, el president Carles Puigdemont ha demanat una reunió entre el Govern català i l'executiu espanyol per abordar el conflicte polític existent a Catalunya. Segons Puigdemont, a aquesta primera reunió podrien participar "dos representants del Govern català i dos representants del Govern espanyol" i podria…
  Tags: del, constitució, puigdemont, dos, banda, qualsevol, aquesta, carles, referèndum, independència

Deixa un comentari