BRIMO Mossos d'Esquadra Antiavalots Antidisturbios Catalonia Catalunya

Interior substituirà Trapero i farà servir els antiavalots dels Mossos

Segons un reportatge publicat per La Vanguardia, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, prepara la substitució del major Trapero, i confia en l’obediència dels Mossos als nous comandaments. Els sindicats del cos autonòmic, per la seva banda, asseguren que el CME complirà les ordres i continuarà garantint la seguretat publica dels ciutadans. La BRIMO i les ARRO, per exemple, obeiran com ho van fer el passat 1 d’octubre, quan se’ls va ordenar que no fessin servir la força per desallotjar els col legis electorals.

Ara bé, amb l’aplicació de l’art. 155 també es podria demanar a BRIMO i ARRO que facin ús de la força al davant de futurs escenaris de resistència, perquè no siguin només els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que s’hi hagin d’enfrontar.

També hi ha qui podria anar per lliure. La sectorial de l’ANC anomenada Mossos per la Independència ja ha declarat que els seus membres es mantindran lleials al Parlament i al Govern. El portaveu de la sectorial, que compta amb uns 300 socis entre els 17.000 agents del CME, ha dit que obeiran el conseller d’Interior i el director general, i ha expressat l’esperança que, abans que s’apliqui l’art. 155 CE, el Govern declari la independència.

Related Posts

 • 81
  Josep Lluís Trapero ha acceptat el cessament del càrrec de major dels Mossos d'Esquadra disposat per ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido Álvarez, a l'empara de l'art. 155 de la Constitució. Trapero s'ha acomiadat del CME amb una carta adreçada als agents del cos policial que fins a aquesta matinada…
  Tags: ha, del, mossos, trapero, dels, l'art, no, d'esquadra, als, ho
 • 68
  Segons ha publicat el diari El Independiente, el ministeri d'Interior no suspendrà Josep Lluís Trapero de les seves funcions tot i haver-lo destituït del càrrec de major dels Mossos d'Esquadra amb motiu de la investigació per un presumpte delicte de sedició. Trapero només podrà continuar treballant en tasques "estrictament burocràtiques" i…
  Tags: trapero, no, ministre, cme, policia, zoido, lluís, josep, del, d'interior
 • 63
  El ministre d’Interior Juan Ignacio Zoido Álvarez ha cessat Josep Lluís Trapero del càrrec de major del cos dels Mossos d’Esquadra. L’ordre, adoptada a l’empara de l’art. 155 de la Constitució, s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat cap a les quatre de la matinada. Vengo en disponer el cese…
  Tags: del, trapero, mossos, al, ha, interior, dels, josep, lluís, agents
 • 57
  Des dels sectors unionistes s'està fent una pressió mediàtica perquè el Departament d'Interior aparti al major Trapero del capdavant del Cos de Mossos d'Esquadra. Una pressió política que no té res a veure amb les decisions judicials. S'al·lega a altres casos similars d'agents del CME implicats en fets pendents de judici.…
  Tags: del, no, trapero, dels, al, mossos, d'esquadra, lluís, josep, nacional
 • 54
  El major del cos policial, Josep Lluís Trapero, ha expressat "la voluntat de no acceptar la coordinació del representant de l’Estat espanyol", ja que -segons ha explicat el conseller d'Interior Joaquim Forn- es tracta d’una ingerència que "se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la…
  Tags: del, trapero, no, al, ara, josep, lluís, ha, seguretat, major

Deixa un comentari