Carles Puigdemont

El president Carles Puigdemont entre DUI i llibertat

Carles Puigdemont continua les reunions amb els partits i les entitats independentistes per abordar una solució a la crisi i evitar l’aplicació de l’art. 155. Avui el president s’ha reunit amb diversos consellers, entre els quals Jordi Turull i Joaquim Forn.

El president haurà de decidir si declarar unilateralment la independència, si proclamar la república i convocar eleccions constituents, o si convocar eleccions autonòmiques.

 

Senat Puigdemont 155Ahir alguns consellers van mostrar-se favorables a convocatòria d’eleccions com a millor sortida a l’actual situació, però sembla que la majoria els que rebutgi aquesta possibilitat.

Mentrestant, Puigdemont ha rebut la notificació del Senat que el convida a comparèixer durant el ple convocat per a divendres per debatre sobre l’aplicació de l’art. 155.

Puigdemont podrà decidir de comparèixer dijous a la tarda al davant de la Comissió que aborda el tema que es tractarà l’endemà, o directament divendres al davant del ple del Senat.

El grup parlamentari de la CUP, per la seva banda, s’oposa “radicalment” a la convocatòria d’eleccions autonòmiques perquè -segons ha declarat el diputat Carles Riera- seria una arma nuclear amb què acabar amb el procés independentista.

“Seria un acte de submissió, de vassallatge”, ha dit Riera.

Related Posts

 • 73
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, puigdemont, del, independència, declarat, carles, al, featured
 • 69
  Avui, el Parlament de Catalunya decidirà com abordar l'aplicació de l'art. 155. El ple començarà a les 17 hores per instància del líder del grup del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha demanat poder arribar a temps des del Senat. Hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els…
  Tags: del, ple, l'art, puigdemont, al, ha, featured, dui, carles
 • 63
  El cap de llista de la CUP, Carles Riera, ha confirmat les declaracions que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, va fer ahir als micròfons de RAC1. Riera ha avalat les acusacions fetes per Marta Rovira que va assegurar que l’Estat va amenaçar amb "morts al carrer", "sang" i "violència extrema" si…
  Tags: ha, riera, cup, al, featured, carles
 • 62
  A través d'una carta adreçada als catalans, Carles Puigdemont ha anunciat que, a partir d'avui, l'executiu actuarà des de Brussel·les a través d'una "estructura estable que posem en marxa per coordinar les accions del Govern". Puigdemont ha recordat el fet que una part del Govern legítim de Catalunya es troba a la presó…
  Tags: ha, del, puigdemont, seva, carles, solució, independència, president, featured
 • 61
  ¿Va escriure el president Pujol una carta al president Puigdemont, durant els dies crítics, per demanar-li que abandonés el seu propòsit de proclamar la independència i convoqués eleccions autonòmiques? Això afirma Jordi Juan a ¿Puigdemont se merece otra oportunidad?: Cuando él quiera, podrá explicar la carta que le escribió el…
  Tags: president, puigdemont, aquesta, jordi, al, independència, featured, carles

Deixa un comentari