Jordi Sanchez Jordi Cuixart

Els Jordis tenen poques esperances d’obtenir el trasllat a Catalunya

Els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart demanaran a l’Audiència Nacional el trasllat en una presó de Catalunya per estar més a prop de la família.

Els Jordis estan detinguts des del passat 16 d’octubre a la presó de Soto del Real (Madrid) on se sol traslladar els presos preventius.

Els advocats de Sànchez i Cuixart, respectivament Jordi Pina i Marina Roig, ja van recórrer la setmana passada contra la detenció preventiva disposada per la jutgessa Carmen Lamela però les impugnacions encara no han estat resoltes.

“Intentarem portar els Jordis a Catalunya, però crec que serà complicat perquè voldran que estiguin a disposició judicial” de l’Audiència Nacional, ha declarat Marina Roig.

Hi ha poques esperances que se’ls concedeixi el trasllat

Fa quatre mesos, la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries va rebutjar la instància de trasllat a Catalunya presentada per Jordi Pujol Ferrusola, ell també detingut a Soto del Real.

La dita Secretaria, que depèn del ministeri d’Interior, va denegar la sol·licitud de trasllat argumentant que era un jutjat central de l’Audiència Nacional, amb seu a Madrid, el que l’investigava, i a la seva disposició havia de quedar-se el pres.

Related Posts

 • 70
  El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, ha negat que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics. Segons Catalá, de fet, la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha imposat la presó condicional amb motiu de la "hipotètica comissió d'un delicte". Enric Millo acusa Sànchez i Cuixart d'haver…
  Tags: ha, cuixart, del, sànchez, no, jordi, presos, sánchez, contra, presó
 • 61
  L'ANC ha demanat als partits independentistes que, en cas de victòria el sí, tirin endavant la independència prescindint del percentatge de participació que es registri a fi d'obviar a un eventual boicot promogut per Ciutadans, PP i PSC. Des de l'Assemblea recorden que tampoc va ser necessari un mini'm de…
  Tags: ha, no, del, òmnium, cuixart, més, cultural, d'òmnium, jordi, catalunya
 • 57
  Els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan en presó per la interlocutòria de la jutgessa Carmen Lamela com a presumptes autors d'un delicte de sedició. Milers de veus s'han alçat en protesta per aquesta decisió judicial on veuen una injustícia flagrant. Les xarxes estan plenes…
  Tags: del, jordis, havia, hi, més, no, ha, presidents, jutgessa, jordi
 • 56
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s'investigui per identificar-los. El delicte de sedició, previst per l'art. 544 del codi penal, sanciona "els qui [...] s'alcin públicament i tumultuàriament per impedir,…
  Tags: jordi, del, ha, cuixart, sánchez, no, hi, presó, contra, nacional
 • 54
  En una roda de premsa en l’International Press and Broadcasting Center, els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, han afirmat que, en les circumstàncies actuals, aconseguir un milió de votants en el referèndum d’autodeterminació vinculant convocat per demà, primer d’octubre, seria «un èxit desbordant». Cal recordar…
  Tags: jordi, no, han, sánchez, ha, hi, del, sànchez, catalunya, ja

Deixa un comentari