El poder de la simbologia de Puigdemont: la veritat sobre la mentida

Ahir el president Puigdemont va fer esperar el món per explicar el que hom ja sabia: la sobirania és del poble i s’expressa al Parlament i aquesta és la veu de totes les veus del poble, on la veu de la majoria declara les veritats.

Tots els mitjans de comunicació locals es fixen en la porta que hi ha al darrere del president, com si es tractés d’un missatge místic: oberta vol dir diàleg; tancada, no hi ha diàleg.

La simbologia és important, però només el NYTimes ha sabut captar-la i divulgar-la al món.

El president ha fet el seu discurs davant de Sant Jordi, patró de Catalunya. L’home que venç el drac. La virtut sobre el mal. La veritat sobre la mentida. Mentides són tot el que ha estat escampant el govern d’Espanya i això ha quedat palès en tots els mitjans de comunicació internacionals.

Cal estar atent, no focalitzar la vista i no perdre tot el que envolta per entendre el que està passant.

Related Posts

 • 71
  Aquella nit del 25 de setembre de 1962, els elements es van conjurar per causar la mort d'entre 600 i 1.000 persones. Morts i desapareguts. Les víctimes eren immigrants que havien fugit de la fam, del caciquisme de l'Espanya de les oligarquies. Havien arribat des de Múrcia, Andalusia i Extremadura…
  Tags: l, no, del, al, featured
 • 64
  No hi ha cap mediació possible segons el Congrés. Res de nou: els interessos de la cort castellana s'han de preservar. Els interessos econòmics, és clar. Els plans econòmics no es tracen d'un dia per l'altre, sinó que sempre tenen estratègies de llarg termini. De vegades, els esdeveniments precipiten la materialització…
  Tags: del, no, ja, al, ha, catalunya, hi, d'un, featured
 • 63
  Abans de prendre una decisió que pot canviar el futur, són les hores més dures. S'ha de tenir una fortalesa mental i emocional prou sòlida per a saber controlar el cor i actuar amb seny. Els anys 90, en converses amb íntims i quan se li preguntava perquè no es…
  Tags: no, al, això, són, discurs, hi, featured
 • 63
  A les 13.48 hores de la jornada del referèndum, 18 vehicles de forces del Cuerpo Nacional de Policia han fet acte de presència a Sarrià, on ja havien arrasat un parell d'escoles al barri. Les imatges de brutalitat policial que ens havien arribat a tots via whatsapp han desfermat en…
  Tags: ha, del, featured
 • 62
  No m'agrada parlar de política i no ho faré, però com qualsevol altre ciutadà, i en el meu cas sent estudiant de comunicació, hi ha diverses coses que m'agradaria comentar. Benvingut és tot aquell que vulgui llegir unes línies d'un jove de 25 anys, de pare català i mare andalusa,…
  Tags: no, només, featured

Deixa un comentari