Major Josep Lluís Trapero Mossos d'Esquadra

Zoido cessa Trapero del càrrec de major dels Mossos d’Esquadra

El ministre d’Interior Juan Ignacio Zoido Álvarez ha cessat Josep Lluís Trapero del càrrec de major del cos dels Mossos d’Esquadra. L’ordre, adoptada a l’empara de l’art. 155 de la Constitució, s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat cap a les quatre de la matinada.

Vengo en disponer el cese de don Josep Lluís Trapero Álvarez en la plaza de la categoría de Mayor de la Escala Superior del Cuerpo de Mossos d’Esquadra, para la que fue nombrado por Resolución INT/774/2017, de 11 de abril (DOGC núm. 7351, de 18 de abril de 2017).

A través del seu compte de Twitter, el ministre Zoido ha comunicat d’haver substituït Trapero per la seva situació judicial. Trapero, de fet, està investigat per l’Audiència Nacional com a responsable d’un presumpte delicte de sedició pels fets ocorreguts el 20 i 21 de setembre en ocasió de l’escorcoll al Departament d’Economia quan els Mossos d’Esquadra no haurien donat el suport necessari a la Guàrdia Civil i fins i tot hi hauria hagut alguns enfrontaments verbals entre agents dels dos cossos de seguretat. Per aquest motiu, la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmel Lamela, ja ha imposat a Trapero les mesures cautelars del lliurament del passaport, de la prohibició de sortir de l’Estat espanyol i de l’obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat.

Amb la mesura adoptada per Interior, Josep Lluís Trapero cessa “en la plaza de la categoría de Mayor de la Escala Superior del Cuerpo de Mossos d’Esquadra”.

Trapero havia accedit al càrrec de major a través d’una convocatòria oberta a tots els comissaris en què havia estat l’únic participant. L’ex-major del CME, Albert Batlle, havia validat el nomenament i Trapero havia fet un curs d’adequació al nou càrrec a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La mesura adoptada contra Josep Lluís Trapero s’afegeix al cessament del conseller d’Interior, Joaquim Forn, del secretari de l’Interior, César Puig, i del director general dels Mossos, Pere Soler. Totes les competències en matèria de seguretat, per tant, passen al ministre de l’Interior espanyol.

La Prefectura dels Mossos ha tranquiŀlitzat els agents del CME a través d’una carta amb què ha destacat que “cal continuar treballant amb la mateixa professionalitat” demostrada fins ara. La Prefectura també ha recordat als agents que sempre han d’actuar segons el principi de neutralitat, ja que, “en totes i cadascuna” de les seves intervencions, actuen “en representació de la institució i no a títol individual” .

Related Posts

 • 67
  Josep Lluís Trapero ha acceptat el cessament del càrrec de major dels Mossos d'Esquadra disposat per ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido Álvarez, a l'empara de l'art. 155 de la Constitució. Trapero s'ha acomiadat del CME amb una carta adreçada als agents del cos policial que fins a aquesta matinada…
  Tags: ha, del, mossos, trapero, dels, soler, d'esquadra, art, zoido, álvarez
 • 63
  Segons un reportatge publicat per La Vanguardia, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, prepara la substitució del major Trapero, i confia en l'obediència dels Mossos als nous comandaments. Els sindicats del cos autonòmic, per la seva banda, asseguren que el CME complirà les ordres i continuarà garantint la seguretat publica dels ciutadans. La BRIMO i les ARRO, per exemple, obeiran com ho…
  Tags: ha, dels, al, del, mossos, agents, trapero, nacional, civil, guàrdia
 • 57
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat la presó incondicional per al major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero. Trapero, acusat de sedició, ha declarat per dues hores al davant de la jutgessa Carmen Lamela que resoldrà la qüestió a partir de les 18.00 hores. El major Trapero ha declarat a l'Audiència Nacional en qualitat d'investigat com a autor d'un delicte de sedició amb motiu dels…
  Tags: trapero, al, major, ha, dels, del, nacional, guàrdia, civil, agents
 • 55
  El major del cos policial, Josep Lluís Trapero, ha expressat "la voluntat de no acceptar la coordinació del representant de l’Estat espanyol", ja que -segons ha explicat el conseller d'Interior Joaquim Forn- es tracta d’una ingerència que "se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la…
  Tags: del, trapero, al, josep, lluís, ha, l, seguretat, major, civil
 • 53
  La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha demanat al conseller d'Interior, al director general de la Policia i al major del cos dels Mossos d'Esquadra que "es deixi sense efecte el requeriment d’informes i minutes policials sobre els fets ocorreguts l’1 d'octubre" perquè "tot el cos dels Mossos d’Esquadra ja està sent investigat…
  Tags: l, agents, del, dels, mossos, al, d, ha, major, pere

Deixa un comentari