Albano Dante Fachin Podem Podemos Catalunya

Albano Dante Fachin acusa Pablo Iglesias d’haver-los prohibit de parlar amb l’independentisme

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha acusat Pablo Iglesias d’haver intervingut la secció catalana del partit “de la mateixa manera que Mariano Rajoy ha intervingut Catalunya”, i també d’haver vetat als diputats catalans qualsevol diàleg amb els independentistes.

Fachin ha criticat la decisió adoptada per la cúpula del partit de convocar una consulta per preguntar als inscrits catalans si aliar-se o no amb els comuns en vista de les properes eleccions autonòmiques. Aquesta decisió -ha explicat en roda de premsa- té l’objectiu de frenar qualsevol pacte amb les forces independentistes amb les quals fins i tot s’ha prohibit el diàleg. “El que se’ns ha vetat és la possibilitat de parlar amb l’independentisme”, ha dit.

Segons Fachin, la decisió de la direcció estatal de prendre les regnes de Podem Catalunya suposa “problemes molt importants” pel que fa a la demòcracia interna del partit i als principis que aquest propugnava. “De què plurinacionalitat podem parlar quan les  decisions polítique dels dels òrgans escollits democràticament a Catalunya són anul·lades de facto per un simple comunicat?”, ha lamentat.

Related Posts

 • 81
  Albano Dante Fachin ha dimitit del càrrec de secretari general de Podem Catalunya i ha estripat el seu carnet de militant. Fachin ha anunciat la seva dimissió en una roda de premsa en què ha carregat contra Pablo Iglesias i la seva decisió de fer-lo fora per tirar endavant la…
  Tags: ha, fachin, del, partit, iglesias, albano, pablo, dante, podemos, featured
 • 66
  Albano Dante Fachin ha declarat a El País que Pablo Iglesias li ha demanat que dimiteixi per les divergències existents sobre el referèndum de l'1-O. El secretari general de Podem Catalunya, però, no té cap intenció de sotmetre's al dictat del líder màxim de la formació morada i, per tant, no…
  Tags: ha, fachin, del, catalunya, podemos, pablo, iglesias, albano, dante
 • 65
  Després d'haver-se alliberat del seu deixeble més rebel, Pablo Iglesias ha beneït l'acord de coalició entre el seu partit i la formació liderada per Ada Colau i Xavier Domènech. El 60% dels inscrits a Podemos ha participat en la consulta convocada per la seva executiva nacional -o sigui, pel seu líder màxim…
  Tags: ha, fachin, catalunya, comú, podemos, partit, iglesias, pablo, independentistes, qualsevol
 • 59
  Pablo Iglesias desautoritza Podem Catalunya amb motiu del reconeixement de "la nova República catalana" per part dels anticapitalistes del partit, que en constitueixen la majoria. I també desautoritza el seu secretari general, Albano Dante Fachín, culpable d'haver defensat els valors democràtics en ocasió del ple parlamentari per a la proclamació de…
  Tags: del, partit, podemos, iglesias, pablo, dels, featured, comú, catalunya, dante
 • 53
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no convocarà eleccions autonòmiques perquè -ha dit- el govern espanyol no ha garantit que no tirarà endavant l'aplicació de l'art. 155. Puigdemont ha admès d'haver considerat la possibilitat de dissoldre el Parlament abans de la intervenció a l'empara de l'art. 155 a canvi…
  Tags: ha, decisió, del, catalunya, d'haver, dels, independentistes, art, mariano, rajoy

Deixa un comentari