Carme Forcadell Tribunal Supremo

El Tribunal Suprem admet a tràmit la querella contra Forcadell per rebel·lió

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia General de l’Estat contra Carme Forcadell, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, ara membres de la Diputació Permanent del Parlament i, per tant, aforats.

Carme Forcadell  i els altres querellats hauran de presentar-se al davant del jutge Pablo Llarena Conde els pròxims dies 2 i 3 de novembre a partir de les 9.30 del matí. En la citació, el jutge els recorda que se’ls prendrà declaració com a investigats i, per tant, hauran de comparèixer amb un advocat.

La querella presentada pel fiscal general de l’Estat, Juan Manuel Maza, destaca el paper fonamental de la Mesa del Parlament en el procés cap a la independència de Catalunya. Segons la Fiscalia, de fet, la Mesa va admetre a tràmit i va sotmetre a votació lleis inconstitucionals com la del referèndum, la de transitorietat i també la declaració unilateral d’independència votada el passat divendres.

Les acusacions de la Fiscalia

En particular, pel que fa a la llei de transitorietat aprovada el 8 de setembre, la querella recorda que “Carme Forcadell, en la seva qualitat de presidenta del Parlament, fent tabula rasa dels drets dels diputats dissidents, va possibilitar, en una arbitrària interpretació del Reglament, l’aprovació d’aquest text en un sol dia, sense possibilitat de debat, de discussió efectiva, d’esmenes o d’elevació al Consell de Garanties Estatutàries, facilitant donar una falsa aparença de legalitat a aquest procés de facto de demolició de l’ordenament constitucional”. Segons la Fiscalia, la Mesa va actuar com a instrument “al servei del pla secessionista del Govern”.

Els querellats van promoure actes, manifestacions i proclames “abonant en la societat la idea de l’existència d’un dret d’autodeterminació de Catalunya sobre el qual quedava legitimada qualsevol actuació del Govern i del Parlament al marge de les lleis i en contra de la Constitució”. En altres paraules, la Mesa va fer creure a la societat que les seves actuacions eren legítimes.

 

Related Posts

 • 70
  La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dipositat la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Després d'haver passat una nit a Alcalá Meco, ja aquesta tarda Carme Forcadell podrà sortir de la presó. Cap dels altres cinc membres de la Mesa del Parlament (Lluís…
  Tags: carme, del, forcadell, parlament, nuet, lluís, ramona, simó, anna, barrufet
 • 60
  La Fiscalia General de l'Estat s'ha querellat per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics contra Carles Puigdemont i els membres del seu govern, i també contra Carme Forcadell i els membres independentistes de la Mesa del Parlament. Les dues querelles han estat presentades, respectivament, al davant de l'Audiència Nacional…
  Tags: del, contra, sedició, malversació, fiscalia, públics, art, fons, rebeŀlió, tribunal
 • 53
  A peu de carrer, l'advocat de Lluís Corominas, Lluís Guinó i Ramona Barrufet va qualificar "d'ajustades" les fiances fixades pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i ha anunciat que no presentarà recurs. El diputat Joan Josep Nuet, per la seva banda, va dir que aquesta interlocutòria "marca un nou…
  Tags: del, suprem, tribunal, lluís, guinó, corominas, ramona, barrufet, nuet, josep
 • 52
  Durant les dues hores en què ha declarat al davant del Tribunal Suprem, Carme Forcadell ha afirmat que la declaració unilateral d'independència aprovada pel Parlament el passat 27 d'octubre només va ser simbòlica. També els altres dos membres de la Mesa convocats avui –Lluís Maria Corominas i Lluís Guinó– han…
  Tags: forcadell, parlament, del, carme, al, mesa, lluís, suprem, tribunal, fons
 • 46
  La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha assumit la investigació per connexió amb els casos que ja té assignats contra Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Josep Lluís Trapero, i Teresa Laplana, i ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia General de l'Estat contra Carles Puigdemont i els…
  Tags: contra, tràmit, querella, josep, lluís, del, fiscalia, maza, malversació, fons

Deixa un comentari