Euros Junts pel Sí

Enguany els grups parlamentaris catalans es repartiran 16 milions d’euros

Segons preveu la llei sobre el finançament dels partits polítics, els recursos econòmics de cada partit estan constituïts principalment per les subvencions públiques atorgades per fer front a  les despeses electorals i de funcionament (els recursos humans i materials, per entendre’ns) segons el nombre de vots i els escons obtinguts en ocasió de les últimes eleccions.

Ara bé, aquest any els grups parlamentaris catalans es repartiran gairebé 16 milions d’euros. En particular, la partida pressupostària es repartiria de la manera següent:

 • Junts pel Sí cobrarà uns 7 milions d’euros (113.000 euros per 62 escons).
 • Ciutadans, amb 25 diputats, en cobrarà 2,99 milions.
 • El PSC ingressarà gairebé dos milions d’euros per 16 escons.
 • Catalunya Sí Que Es Pot i el PP (cada u amb 11 diputats) cobraran 1,33 milions.
 • Amb només 10 escons, la CUP ingressarà 1,23 milions.

Aquestes xifres s’actualitzaran en la legislatura que iniciarà després de les eleccions autonòmiques convocades per al pròxim 21 de desembre, ja que la variació del nombre d’escons també suposarà un canvi en les xifres que pertoquen a cada partit.

Segons observa Europa Press, aquesta partida pressupostària gairebé s’equival al pressupost anual de 6 parlaments autonòmics, o sigui, sumaria els pressupostos d’Extremadura, Astúries, Balears, Galícia, Canàries i Castella i Lleó.

Related Posts

 • 61
  No és prudent treure gaires conclusions d’una enquesta, i menys quan encara no se sap quantes i quines candidatures hi haurà en les eleccions autonòmiques del 21 de desembre; però de l’enquesta divulgada avui per la Vanguardia, feta entre el 30 d’octubre i el 3 de novembre —ERC gana pero…
  Tags: partit, al, diputats, pel, ciutadans, cup, catalunya, eleccions, junts, sí
 • 61
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat la llei de transitorietat jurídica que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana fins a la proclamació de la República. Segons anunciat en roda de premsa, la llei s'aprovarà abans del referèndum de l'1-O i entrarà en…
  Tags: sí, eleccions, pel, junts, featured, cup
 • 58
  "Adéu als menyspreus, adéu a les pors, adéu a les injustícies, adéu a la incertesa, adéu a les amenaces". Aquest és el contingut del nou espot realitzat per Junts pel Sí, la CUP i les entitats sobiranistes i les imatges que acompanyen l'eslògan mostren com s'esborren unes pintades a favor de…
  Tags: sí, junts, pel, cup, featured
 • 54
  Segons una enquesta realitzada per Metroscopia i publicada per El País, a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre hi haurà un empat entre formacions independentistes i unionistes. Ambdues assolirien el 46% dels vots.   Esquerra Republicana seria el partit més votat: assoliria el 26,5% dels vots i 39 diputats.…
  Tags: escons, segons, diputats, catalunya, partit, ciutadans, psc, pp, eleccions, cup
 • 54
  Avui el PP, Ciutadans i el PSC passaran un dia sense nervis perquè, sense haver hagut de recórrer a la Junta Electoral, podran gaudir de 24 hores sense quedar-se enlluernats pel color groc que circula impunement pels carrers. Després d’haver demanat i obtingut la prohibició dels llacets grocs a les…
  Tags: catalunya, pel, psc, ciutadans, pp, featured

Deixa un comentari