Alfred Bosch demana dimissió Mercedes Vidal

Barcelona reconeix el govern i el Parlament com a únics representants legítims de Catalunya

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposició del grup municipal d’ERC i ha reconegut “el govern i el Parlament sorgits de les urnes el 27-S com els únics representants legítims” de Catalunya. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, BeC, Grup Demòcrata i la CUP, i el vot contrari de PSC, PP i Ciutadans.

Alfred Bosch ha recordat que “el govern sorgit de les urnes el 27 de setembre del 2015 va obtenir el 40% dels vots, una xifra molt més alta que els suports amb què va ser escollit el govern del PP“. Bosch també ha recordat que la participació el 27-S va ser del 77%, o sigui, la més alta de la història.

Els republicans també han rebutjat l’aplicació de l’art. 155 CE i han condemnat la repressió dels cossos de seguretat espanyols contra la ciutadania el passat 1 d’octubre. Bosch ha reclamat un pacte democràtic per fer-hi front i ha destacat que “és incomprensible que el PSC-PSOE, que va redactar l’article 155, segueixi encara avui al govern de la ciutat de Barcelona”.

Related Posts

 • 86
  Esquerra Republicana a Barcelona ha trencat tots els ponts amb Ada Colau pel seu pacte de govern amb el PSC, un partit que ha justificat en més d'una ocasió la repressió policial contra els ciutadans l'1 d'octubre passat. Els republicans estan decidits a no votar cap de les mesures del…
  Tags: govern, contra, ha, del, erc, barcelona, psc, repressió, més, republicans
 • 81
  El grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona ha demanat que s'ajorni la sessió del ple prevista per al proper divendres 29 de setembre amb motiu de "l'estat d'excepció que viu Catalunya". El president del grup municipal, Alfred Bosch, ha explicat en roda de premsa que "estem al davant…
  Tags: municipal, ple, del, al, ha, bosch, alfred, s'ha, grup, passat
 • 75
  El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha aprofitat la sessió extraordinària de la Comissió de Presidència convocada per discutir sobre els últims fets de turismefòbia per carregar contra el govern estatal presidit pel PP amb motiu del caos a l'aeroport d'El Prat. Alfred Bosch…
  Tags: ha, del, bosch, pp, alfred, han, contra, govern, dels, barcelona
 • 70
  Segons un document de la Vicesecretaria General d'Acció Política d'ERC inclòs en el sumari del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum, "el coneixement de la llengua catalana del 100% de la població serà una prioritat" en una futura República independent. El document, segons informa Europa Press, estableix…
  Tags: del, d'erc, ciutadania, ciutadans, reconeix, barcelona, obtenir, esquerra, republicana, featured
 • 65
  L'Ajuntament de Barcelona ha comprat els edificis dels números 7, 9 i 11 del carrer Lancaster, al barri del Raval, tal com havia reclamat el grup municipal d'Esquerra Republicana amb una proposta que va ser aprovada el mes passat en Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. L'operació s'ha tancat per…
  Tags: del, l'ajuntament, dels, municipal, ha, barcelona, republicana, grup, proposta, passat

Deixa un comentari