Govern Catalunya Audiència Nacional

Presò incondicional per a Junqueras i altres set exconsellers

La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat presó incondicional sense fiança per als exconsellers del govern català Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó. Santi Vila, en canvi,  podrà evitar la detenció pagant una fiança de 50.000 euros.

Segons Carmen Lamela, hi ha el risc que els investigats puguin reiterar el delicte, destruir proves o bé fugir del país atès que el seu poder adquisitiu els permetria abandonar el territori espanyol i després viure a l’estranger com estan fent els altres consellers investigats. La jutgessa s’ha referit expressament al fet que “alguns querellats ja s’han desplaçat a altres països eludint les responsabilitats penals en les quals poden haver incorregut”.

Pel que fa als investigats que actualment es troben a Bèlgica (Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Toni Comín) la jutgessa podria emetre una ordre europea de detenció en contra d’ells, tal com ha sol·licitat la Fiscalia després que avui no hagin comparegut a l’Audiència Nacional.

INTERLOCUTÒRIA PRESÓ JUNQUERAS

Related Posts

 • 61
  Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carles Mundó demanen sortir de la presó argumentant que el Govern va deixar d’actuar en el moment en què es va aprovar l’art. 155. A diferència dels consellers Jordi Turull i Josep Rull, no han dit expressament que acaten l’art. 155 però han…
  Tags: d, govern, contra, del, ja, ha, al, s, consellers, no
 • 60
  Aquest matí, tot just quan falten unes hores a l'inici de la campanya electoral, Carles Puigdemont i els altres quatre consellers que es troben a Brussel·les (Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig) declararan al davant del jutge que decidirà sobre la seva extradició. La compareixença tindrà lloc a partir de les…
  Tags: jordi, consellers, podria, segons, ha, presó, fiscalia, puigdemont, carles, proves
 • 59
  En ocasió d'una entrevista a RAC1, l'advocat de Junqueras, Romeva, Bassa i Mundó ha denunciat que la mesura cautelar de la detenció preventiva dels seus assistits ja estava decidida. Segons ha lamentat Andreu Van den Eynde, ni la jutgessa Lamela ni els fiscals que assistien a les declaracions no feien cas…
  Tags: no, ha, jutgessa, detenció, ja, presó, romeva, bassa, junqueras, mundó
 • 51
  Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret s'han lliurat a la policia belga i aquesta tarda declararan davant el jutge. Aquest matí, el president i els altres quatre consellers s'han presentat en una comissaria de la policia belga, acompanyats pels seus advocats. Amb aquest gest, Puigdemont…
  Tags: consellers, puigdemont, d, s'han, altres, tal, no, puig, lluís, meritxell
 • 47
  El Tribunal Suprem ha retirat les ordres europees de detenció contra Carles Puigdemont i els altres exconsellers que, com ell, es troben a Bèlgica. El jutge Pablo Llarena, de fet, ha considerat que es tracta d'un delicte de naturalesa plurisubjetiva dotat d'unitat jurídica inseparable i, per tant, necessita una única contestació per evitar…
  Tags: ha, puigdemont, detenció, carles, no, bèlgica, meritxell, serret, toni, europea

Deixa un comentari