Carles Puigdemont Brussel·les

La jutgessa Lamela emet l’ordre de detenció contra Puigdemont

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha emès l’ordre de detenció nacional i internacional contra Carles Puigdemont i els quatre consellers que encara es troben a Bèlgica.

Des de Brussel·les Puigdemont va reiterat que “no ha fugit” de la justícia espanyola, sinó que només s’ha desplaçat a Bèlgica per preparar la seva defensa.
En ocasió d’una entrevista a la televisió pública francòfona RTBF, el president ha dit que vol comparèixer davant dels jutges, però “al davant de la veritable justícia i no de la justícia espanyola”.

Puigdemont també ha declarat que té la intenció de presentar-se com a candidat a les eleccions del 21 de desembre vinent. “Estic disposat a ser candidat, fins i tot des de l’estranger”, ha dit.

Related Posts

 • 72
  La justícia belga ha desestimat la petició de la justícia espanyola i ha deixat en llibertat el president Puigdemont i la resta de consellers. El fet que la justícia espanyola no hagi vist satisfet els seus objectius no significa una manca de col·laboració entre instàncies. La petició de la jutgessa…
  Tags: ha, del, no, justícia, president, puigdemont, espanyola, dels, consellers, lamela
 • 57
  A través d'una carta adreçada als catalans, Carles Puigdemont ha anunciat que, a partir d'avui, l'executiu actuarà des de Brussel·les a través d'una "estructura estable que posem en marxa per coordinar les accions del Govern". Puigdemont ha recordat el fet que una part del Govern legítim de Catalunya es troba a la presó…
  Tags: ha, del, puigdemont, brussel, seva, carles, espanyola, reiterat, president, justícia
 • 55
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, puigdemont, encara, del, no, declarat, carles, al
 • 52
  Els exconsellers del govern català (tret dels que encara es troben a Bèlgica) han arribat a l'Audiència Nacional per declarar com a investigats pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Junqueres ha estat el primer encara que la jutgessa Carmen Lamela no hagi aclarit l'ordre de les compareixences. En admetre…
  Tags: troben, del, no, lamela, carmen, ha, jutgessa, bèlgica, nacional, encara
 • 52
  Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret s'han lliurat a la policia belga i aquesta tarda declararan davant el jutge. Aquest matí, el president i els altres quatre consellers s'han presentat en una comissaria de la policia belga, acompanyats pels seus advocats. Amb aquest gest, Puigdemont…
  Tags: consellers, justícia, puigdemont, davant, d, president, quatre, espanyola, no, televisió

Deixa un comentari