Consellers Audiència Nacional

L’advocat dels consellers destituïts denuncia maltractaments durant el trasllat a la presó

L’advocat dels consellers empresonats del PDeCAT, Jaume Alonso-Cuevillas, ha denunciat que, durant el trasllat a la presó, els seus clients han estat emmanillats a l’esquena com es fa amb els presos perillosos. Carles Mundó fins i tot tindria un comunicat mèdic que atesta les ferides provocades per les manilles.

A més, els consellers haurien viatjat fins a la presó d’Estremera –quatre hores de viatge– sense cinturó de seguretat. Durant el viatge se’ls hauria amenaçat i els agents s’haurien burlat d’ells obligant-los a escoltar repetitivament l’himne d’Espanya. Dos dels consellers haurien estat obligats a despullar-se a l’arribada a presó “com si fossin traficants de droga”.

L’advocat ha anunciat que treballarà amb l’advocat de la resta de consellers, Andreu Van den Eynde, per denunciar el maltractament policial rebut, “injustificadament vexatori”.

Related Posts

 • 58
  En ocasió d'una entrevista a RAC1, l'advocat de Junqueras, Romeva, Bassa i Mundó ha denunciat que la mesura cautelar de la detenció preventiva dels seus assistits ja estava decidida. Segons ha lamentat Andreu Van den Eynde, ni la jutgessa Lamela ni els fiscals que assistien a les declaracions no feien cas…
  Tags: ha, l'advocat, den, presó, eynde, mundó, han, consellers, empresonats, se'ls
 • 50
  Carles Puigdemont no hauria seguit amb la independència per no provocar una massacre; si ho hagués fet, les forces de seguretat espanyoles haurien intervingut per detenir-lo, la gent hauria intentat impedir-ho i l'enfrontament violent hauria sigut inevitable. Segons ha explicat a 8TV l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, l'expresident i els…
  Tags: hauria, ha, carles, del, jaume, alonso-cuevillas, featured
 • 31
  Esquerra Republicana ha engegat la campanya electoral a Vic, la ciutat de Marta Rovira. La cadira reservada al cap de llista, Oriol Junqueras, ha quedat buida, amb un llaç groc per la seva detenció. En canvi, sí que hi era l'exconseller de Justícia Carles Mundó, alliberat ahir després del pagament d'una fiança de…
  Tags: ha, del, presó, mundó, featured, carles
 • 31
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, del, carles, featured
 • 31
  El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana ha criticat en roda de premsa que Ada Colau no travessés la plaça Sant Jaume per acompanyar fins a la Generalitat els més de 700 alcaldes investigats per la Fiscalia. "Són només 100 metres, però és tot un abisme en el seu grau de…
  Tags: ha, del, dels, jaume, hauria, seguretat, fins, més, pdecat, featured

Deixa un comentari