Joan Tardà ERC Esquerra Republicana

Joan Tardà (ERC) planteja un pacte postelectoral per governar amb els comuns

El diputat republicà Joan Tardà ha descartat la possibilitat que ERC es presenti a les eleccions autonòmiques amb el PDECAT en una reedició de Junts pel Sí. El republicà també ha descartat que el seu partit es presenti amb Catalunya en Comú però, en aquest cas, ha plantejat un pacte postelectoral per formar un govern amb els comuns.

“Crec que cal ampliar la base autodeterminista”, ha dit Tardà als micròfons de RAC1 encara que Ada Colau no hagi donat mai suport a la lluita independentista dels republicans.

Segons Tardà, ERC hauria de compartir amb els comuns diversos punts bàsics dels programes electorals, com l’amnistia i un referèndum pactat amb l’Estat.

Related Posts

 • 65
  Segons una enquesta realitzada per Metroscopia i publicada per El País, a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre hi haurà un empat entre formacions independentistes i unionistes. Ambdues assolirien el 46% dels vots.   Esquerra Republicana seria el partit més votat: assoliria el 26,5% dels vots i 39 diputats.…
  Tags: dels, segons, catalunya, partit, no, comuns, independentista, xavier, domènech, comú
 • 62
  Catalunya en Comú no ha trigat a aprofitar l'aplicació de l'art. 155 per part del govern espanyol. Tal com previst, el partit encapçalat per Ada Colau i Xavier Domènech participarà en les eleccions autonòmiques convocades per al 21 de desembre vinent i ho farà a soles, descartant aliances amb una…
  Tags: partit, govern, ha, autonòmiques, eleccions, no, segons, cas, als, xavier
 • 60
  Els comuns, és a dir el partit d’Ada Colau, ara anomenat Catalunya en Comú, creuen que el referèndum que s’anuncia per al primer d’octubre no és altra cosa que una mobilització. En paraules del seu coordinador general, Xavier Domènech: «Un referèndum és un espai de resolució de conflictes, i no…
  Tags: no, d, referèndum, catalunya, comuns, ada, colau, comú, pel, xavier
 • 58
  Esquerra Republicana a Barcelona ha trencat tots els ponts amb Ada Colau pel seu pacte de govern amb el PSC, un partit que ha justificat en més d'una ocasió la repressió policial contra els ciutadans l'1 d'octubre passat. Els republicans estan decidits a no votar cap de les mesures del…
  Tags: govern, colau, ha, erc, suport, no, republicans, ada, pel, catalunya
 • 56
  Després d'haver-se alliberat del seu deixeble més rebel, Pablo Iglesias ha beneït l'acord de coalició entre el seu partit i la formació liderada per Ada Colau i Xavier Domènech. El 60% dels inscrits a Podemos ha participat en la consulta convocada per la seva executiva nacional -o sigui, pel seu líder màxim…
  Tags: ha, catalunya, comú, partit, autonòmiques, eleccions, comuns, no, pacte, als

Deixa un comentari