Xavier Trias, entre els noms dels “Paradise Papers”

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, apareix entre els noms dels documents filtrats que corresponen a comptes bancaris o empreses anomenades “offshore“, és a dir, empreses que evadeixen impostos i/o que estan situades en paradisos fiscals.

La Sexta va fer ahir al vespre un especial seguint els resultats d’una investigació que més de 150 periodistes de tot el món van començar a causa d’una filtració de documents. En aparèixer el nom de Xavier Trias, la presentadora va recordar que setmanes abans, l’exalcalde va dir en una entrevista que no sabia res de cap compte a l’estranger.

Tanmateix, Trias ha volgut desmentir les acusacions amb un tweet on ha adjuntat un document en què explica els fets de l’entrevista de La Sexta.

Recordem que Trias ja havia sigut acusat de tenir comptes a Suïssa i va obrir-se una investigació que no va donar cap resultat que l’inculpés. Tot i això, la policia segueix investigant des del 2014 si l’exalcalde va desviar o no els suposats diners que tenia al banc suís UBS cap a un banc d’Andorra.

Hi ha mès de 600 noms espanyols

Tot i que encara no han sigut desvetllats, es compten més de 600 noms d’espanyols en els documents filtrats. De moment, a banda de Trias, l’únic que s’ha fet públic és el de José María Cano, un dels membres del grup Mecano.

Segons els papers, Cano posseeix una societat a Malta per a gestionar el seu negoci d’art. De moment, l’artista no ha volgut fer declaracions.

Related Posts

 • 43
  El president del grup municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha demanat que Ada Colau ajorni el Consell Plenari previst per al proper 29 de setembre davant la situació excepcional que està vivint el país. Trias ha reclamat a Ada Colau que actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya i es posi al costat de la…
  Tags: del, no, ha, al, trias, xavier, ja, barcelona, més, donar
 • 41
  El president del Grup Municipal Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert a Ada Colau la seva corresponsabilitat en tot el que calgui fer perquè es pugui votar l’1 d’octubre. Concretament, el ple ha debatut una proposició del grup municipal de Ciutadans que demana "el compromís del govern municipal…
  Tags: ha, del, trias, grup, al, xavier, això, barcelona
 • 35
  Irma Rognoni serà la nova regidora del Grup Municipal Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona després del nomenament de Joaquim Forn com a conseller d'Interior. Ja membre del govern municipal durant l'anterior mandat, Irma Rognoni ocupava el 14è lloc de la llista electoral, precedida per Joan Puigdollers i Eduard Freixedes que,…
  Tags: grup, del, ha, trias, ja, barcelona, setmanes, s'ha, no, l'exalcalde
 • 34
  L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tardat menys de 24 hores a confirmar la continuïtat del seu pacte de govern amb el PSC-PSOE després que tant ERC com el PDeCat presentessin una proposta d'acord de país que permetés fer fora el PSC del govern de Barcelona. Els comuns consideren una…
  Tags: barcelona, ha, ahir, del, cap, resultat, setmanes, no, ja, això
 • 33
  Neus Munté podria ser la pròxima alcaldessa de Barcelona. El rumor de la seva candidatura a l'alcaldia de la capital ja corria pels passadissos de l'Ajuntament i ara, després de la seva cessació com a consellera de Presidència i portaveu del Govern, la vicepresidenta del PDECAT sembla ser la candidata més probable dels…
  Tags: ha, barcelona, del, dels, xavier, trias, l'entrevista, al, ja, més

Deixa un comentari