Carles Puigdemont

Hisenda reclama a Puigdemont que pagui les despeses del referèndum

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública espanyol reclama que Carles Puigdemont i la resta de consellers de l’exgovern català assumeixin personalment la despesa del referèndum de l’1-O.

Segons el diari El Español, el secretari general d’Hisenda hauria enviat un escrit a la Fiscalia del Tribunal de Comptes perquè investigui sobre l’ús de fons públics pel referèndum i també sobre les subvencions públiques rebudes per l’ANC i Òmnium Cultural, entitats que van tenir un paper fonamental en la celebració del referèndum.

Hisenda considera que el govern català va utilitzar recursos públics per una finalitat “reconeguda judicialment com a il·legal”. Per això, la investigació haurà d’aclarir quants diners es van destinar a la votació per tal de demanar-ne el reembossament a Puigdemont i la resta de consellers, tal com va fer-se amb Artur Mas per  la celebració de la consulta del 9 de novembre de 2014.

Related Posts

 • 64
  L'ex-president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet broma aquest matí amb l'empresonament del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En un esmorzar informatiu al Fórum Europa, Mas s'ha referit a Junqueras criticant que el republicà "hagi deixat sol el president Puigdemont", essent conscient de la situació de privació de…
  Tags: mas, del, artur, puigdemont, carles, català, sobre, featured
 • 55
  Quan Àrtur Mas va elegir Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat em va venir al cap una escena d’una pel·líula espanyola. Podria ser Recluta con niño (1956) o Cateto a babor (1970), o alguna per l’estil; no penso anar-la a buscar, no em demaneu tant!…
  Tags: carles, l, puigdemont, featured, mas, artur
 • 53
  La direcció del PDeCat (encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí) és cada cop més conscient que Carles Puigdemont no podrà ser investit president de la Generalitat. Després que el propi president reconegués dissabte passat a TV3 que "no podria tornar a Catalunya per ser investit president", el nucli de direcció ex-convergent ha…
  Tags: del, puigdemont, mas, artur, l, carles, funció, pública, espanyol, govern
 • 51
  El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha advertit que sancionarà les persones físiques i jurídiques que presentin les declaracions d'impostos estatals a l'Agència Tributària Catalana. Montoro ha avisat que les sancions podrien arribar a la via executiva, o sigui embargaments, o fins i tot comportar responsabilitat penal en el cas que es tracti…
  Tags: del, montoro, d'hisenda, referèndum, puigdemont, carles, ministeri, cristóbal, featured
 • 50
  Avui, el Parlament de Catalunya decidirà com abordar l'aplicació de l'art. 155. El ple començarà a les 17 hores per instància del líder del grup del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha demanat poder arribar a temps des del Senat. Hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els…
  Tags: del, puigdemont, pel, featured, referèndum, carles

Deixa un comentari