superilla-mercat-sant-antoni

Quim Monzó: la superilla de Sant Antoni, un altre disbarat

Primer va ser la super illa del Poble Nou, ara ve la de Sant Antoni.

L’article d’avui de Quim Monzó, Virgencita de la gentrificación, en diu més, amb poques paraules, que qualsevol anàlisi urbanística, assaig polític o crítica de l’oposició, d’aquests atemptats contra la vida urbana, perpetrats des del consistori, que s’anomenen superilles.

El año pasado pusieron en marcha la del Poblenou. Es una chapuza colosal. Algunos poblenovins me explicaban entonces, y me explican ahora, que es un caos sin sentido. Muchos de los tenderos —aislados de los compradores— se han dado al harakiri. La desgracia es tan evidente que el Ayuntamiento dice ahora que en Sant Antoni no quiere encontrar un rechazo vecinal como el de entonces. Es una asunción curiosa porque, cuando aquel rechazo vecinal estalló, lo negaban y afirmaban que todo el mundo estaba contento.

És remarcable que l’Ajuntament mai no s’equivoca, i el d’Ada Colau encara menys. No solament no escolten, ni volen escoltar, les opinions dels veïns, sinó que, un cop fet el desperfecte, neguen les evidències i continuen persistint en l’error; només matisen la seva manera de presentar els seus arbitraris plantejaments.

Continua Quim Monzó:

Dicen que esta nueva supermanzana la han perfilado a través de un proceso participativo. Según la concejal Montserrat Ballarín, han descubierto «una nueva manera de hacer la supermanzana», a base de hablar con el tejido asociativo de la zona para conseguir «un alto grado de consenso». De momento veo que, a diferencia de lo que decían cuando inauguraron el churro del año pasado, ahora no hablan de «espacios liberados y recuperados». Se han dado cuenta de que no cuela.

Els barcelonins tot just comencen a reaccionar, però ho fan només quan els afecta directament. Només llavors s’adonen què s’amaga rere les jeremíades de la lluita contra el trànsit rodat, la contaminació i el canvi climàtic: restricció de l’activitat econòmica, empobriment dels ciutadans, deconstrucció de la ciutat.

_____
Gràfic del Periódico de Catalunya.


.

Related Posts

 • 66
  El govern d'Ada Colau ha irritat els veïns del barri de Sant Antoni en el procés de reforma de la Ronda Sant Antoni que l'executiu ha anunciat darrerament. L'Ajuntament ha tret a licitació el projecte de remodelació de la Ronda sense tenir en compte l'opinió dels veïns, una actitud que…
  Tags: sant, antoni, ho, colau, del, veïns, barcelona, featured, ajuntament, ada
 • 56
  La Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou ha presentat a l’Ajuntament de Barcelona una reclamació administrativa en què demanen «l’aturament i retirada de totes les infraestructures instaurades com a conseqüència de la implementació de la prova pilot Superilla P9». D’aquí a sis mesos, com estableix la llei de procediment…
  Tags: superilla, del, l, no, d, s, han, poblenou, veïns, ara
 • 51
  El govern d'Ada Colau ha encarregat la construcció d'un carril bici a Comsa, una de les empreses investigades per la trama del 3%. Tal com explica el diari La Vanguardia, l'adjudicació és de fa unes setmanes i, de fet, l'Ajuntament continua treballant amb aquestes societats de forma habitual. Es dóna…
  Tags: del, colau, canvi, no, dels, ho, més, contra, lluita, fet
 • 47
  Fins ara, 682 ajuntaments han confirmat al Govern que obriran els col·legis en ocasió del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que col·laboraran en tot el que calgui. En canvi, només 41 han respost negativament mentre que 3 han respost sense aclarir què acabaran fent. Entre aquests tres, com sabem,…
  Tags: no, ada, colau, del, han, només, catalunya, al, l, dels
 • 46
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: l, d, del, catalunya, featured, ada, colau, ajuntament, barcelona

Deixa un comentari