Carme Forcadell Pablo LlarenaTribunal Suprem

Malgrat la cautela del jutge Llarena, Carme Forcadell passa la nit a la presó de Alcalá Meco

Carme Forcadell ha passat la nit a la presó d’Alcalá Meco per no haver dipositat la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde.

Amb l’acta que s’ajunta a continuació, el jutge Llarena ha admès que encara no té prou elements per considerar si hi ha hagut rebel·lió o no, ja que la investigació encara està en la seva fase inicial. Llarena ha explicat que els querellats han reconegut la voluntat de “declarar la independència d’una part del territori nacional” tal com previst per l’art. 472.5 del codi penalEncara que els mateixos hagin declarat que “buscaven que [la independència] s’aconseguís en un marc pactat amb l’Estat”, Llarena ha descartat que volguessin assolir-la “per les vies legals”; de fet, sempre han fet cas omís de tota resolució de suspensió o anul·lament del Tribunal Constitucional. 

Segons Llarena, els querellats haurien pogut intentare una via negociada amb el govern estatal, si bé aquesta possibilitat “queda desvirtuada” perquè l’art. 2 de la Constitució disposa que la Constitució mateixa “es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”. Com a alternativa, van realitzar un referèndum tot i saber que era il·legal, van intentar “desenvolupar una legislaciò paral·lela” fora de l’ordenament espanyol i van fer servir la mobilització ciutadana per “aconseguir l’objectiu secessionista” i cristal·litzar la situació. El poble, de fet, hauria exigit “la permanència del nou ordre implantat […] mostrant una determinació generalitzada i explícita, alhora que fèrria i inflexible davant qualsevol altra alternativa”.

Això dit, però, perquè pugui parlar-se de rebel·lió també és necessària l’existència del requisit de l’alçament “violent i públic”. Llarena ha destacat que el tipus penal previst per l’art. 472 CP no inclou “aquells casos […] en què la mobilització ciutadana és simple manifestació d’una ideologia”. Però, perquè hi hagi violència, tampoc exigeix que l’alçament públic “incorpori fets lesius o perjudicials contra persones o béns”, ja que és suficient que l’aixecament s’orienti “de manera inequívoca a intimidar els poders legalment constituïts” mitjançant “l’ostentació d’una força” i la mostra de la “disposició a usar-la”.

Llarena ha reconegut el civisme de les desenes de milers de persones durant les diverses mobilitzacions, però també ha lamentat la infiltració “de molts comportaments agressius”. Com a exemples d’aquests comportaments, ha recordat l’ocupació de carrers amb centenars de tractors, el setge d’edificis de l’administració estatal, l’assetjament als agents de la Guàrdia Civil en ocasió del registre al departament d’Economia i la destrucció dels seus cotxes. “Tots aquests comportaments expressen el violent germen que arriscava
expandir”, ha alertat.

Auto FORCADELL Tribunal Suprem Pablo Llarena

Related Posts

 • 94
  El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha admès la petició de l'advocat de la defensa i ha decidit ajornar les declaracions dels integrants de la Mesa del Parlament. Malgrat això, ha pres la decisió  d'adoptar mesures cautelars personals sobre la presidenta del Parlament Carme Forcadell. La mesura, inusual en…
  Tags: del, ha, suprem, carme, forcadell, tribunal, llarena, pablo, featured
 • 85
  El magistrat instructor Pablo Llanera ha decretat presó eludible amb fiança de 150.000 euros per Carme Forcadell. La resta dels membres de la Mesa del Parlament han sortit lliures amb fiança de 25.000 euros a dipositar en el termini d'una setmana. Joan Josep Nuet ha quedat en llibertat sense fiança.…
  Tags: del, ha, no, jutge, carme, forcadell, suprem, tribunal, pablo, d'una
 • 79
  Segons anunciat pel seu advocat, demà Carme Forcadell anirà a declarar al davant del Tribunal Suprem. La presidenta del Parlament en funcions compareixerà al davant del jutge Pablo Llarena Conde a fi de defensar que la Mesa sempre ha actuat correctament, "en defensa de la legalitat i de la democràcia". Just ahir…
  Tags: del, ha, suprem, forcadell, no, carme, tribunal, featured
 • 78
  Amb la interlocutòria emesa ahir en el marc del procediment contra Carme Forcadell i els altres cinc membres de la Mesa del Parlament -acta que s'ajunta a continuació- el jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde ha reconegut que encara no té prou elements per considerar si hi ha hagut…
  Tags: del, ha, llarena, fet, no, l'art, encara, comportaments, d'una, tribunal
 • 75
  Els consellers detinguts podrien ser alliberats abans de les eleccions del 21 de desembre després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena acumuli les causes amb aquelles que ja segueix contra Carme Forcadell i els altres membres de la Mesa del Parlament. Amb l'informe remès ahir al Suprem, la jutgessa…
  Tags: del, suprem, jutge, ha, llarena, d'una, no, forcadell, carme, pablo

Deixa un comentari