Estelades Diada 2017 Catalunya Catalogna Catalonia

L’inici de la campanya electoral posa en evidència el partidisme de les esquerres

No hi haurà una altra llista unitària independentista de cara a les eleccions del 21 de desembre. Esquerra Republicana s’hi presentarà sola aprofitant l’avantatge electoral que les enquestes li reconeixen, i la CUP farà el mateix. Just ahir, l’Assemblea Nacional extraordinària de la formació antisistema ha decidit participar en les eleccions del 21-D liderant una candidatura “la més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d’esquerres”.

Vista la impossibilitat d’un altre pacte electoral com el de Junts pel Sí, el PDeCAT ja ha anunciat la presentació d’una llista “àmplia, transversal” i oberta a la societat civil, encapçalada per Carles Puigdemont. El Consell Nacional del partit es reunirà dimecres, és a dir, dos dies abans que s’acabi el termini per presentar les llistes.

Segons ha avançat La Vanguardia i també l’Agència Catalana de Notícies, aquesta llista no inclourà la coordinadora general del partit, Marta Pascal, que es concentrarà en les tasques de consolidació i enfortiment del partit.

Related Posts

 • 66
  Ahir, des de Bèlgica, Carles Puigdemont va fer una crida a favor de la unió entre els partits sobiranistes en vista de les eleccions convocades per al 21 de desembre vinent. https://twitter.com/KRLS/status/926749881691267072 I una llista unitària també s'ha reclamat des del Consell Nacional d'Esquerra Republicana on, però, s'ha deixat clar…
  Tags: llista, cup, unitària, eleccions, no, ha, formació, junts, ja, encapçalada
 • 66
  Marta Rovira ha declarat en una entrevista al diari Ara que està "preparada" per ser presidenta de la Generalitat si el seu partit guanya les eleccions i Oriol Junqueras segueix a la presó. Però no havia dit, al principi, que no reconeixia la legitimitat d'aquestes eleccions perquè Catalunya ja té…
  Tags: puigdemont, eleccions, no, erc, marta, ha, ja, pel, junts, sí
 • 64
  Hi ha una cosa que no entenc... El dia que l'Audiència Nacional va deixar lliure Santi Vila, conseller dimissionari perquè contrari a la DUI i favorable a la convocació d'eleccions, tots van carregar contra ell titllant-lo de traïdor, botifler, etcètera etcètera. L'independentisme radical va renegar d'ell per haver defensat que…
  Tags: no, eleccions, erc, del, puigdemont, ha, hi, pdecat, electoral, marta
 • 64
  Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons.  Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a…
  Tags: del, catalunya, erc, puigdemont, carles, encapçalada, junts, llista, cup, republicana
 • 63
  No és prudent treure gaires conclusions d’una enquesta, i menys quan encara no se sap quantes i quines candidatures hi haurà en les eleccions autonòmiques del 21 de desembre; però de l’enquesta divulgada avui per la Vanguardia, feta entre el 30 d’octubre i el 3 de novembre —ERC gana pero…
  Tags: no, hi, ha, d, del, independentista, erc, partit, presentar, enquestes

Deixa un comentari