Puigdemont Brusseŀles

Puigdemont es declara disposat a trobar una alternativa a la independència

Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una “altra relació amb Espanya” i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència.

Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar un encaix de Catalunya dins Espanya i encara pensa que es podria trobar un acord.

El president ha acusat el PP de ser l’únic responsable del fet que no s’hagi assolit una entesa. “El responsable de l’augment de l’independentisme és, en primer lloc, el PP”, ha dit. I ha recordat el recurs presentat pel PP contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la decisió del Tribunal Constitucional d’anuŀlar-ne diversos punts.

Amb referència a les eleccions convocades per al proper desembre, Carles Puigdemont ha declarat que “una nova victòria mostrarà que aquesta història no és assumpte de quatre il·luminats” i, si el 21-D torna a guanyar l’independentisme, caldrà “seure de nou a la taula de negociacions”.

Related Posts

 • 75
  A través d'una carta adreçada als catalans, Carles Puigdemont ha anunciat que, a partir d'avui, l'executiu actuarà des de Brussel·les a través d'una "estructura estable que posem en marxa per coordinar les accions del Govern". Puigdemont ha recordat el fet que una part del Govern legítim de Catalunya es troba a la presó…
  Tags: ha, del, puigdemont, catalunya, carles, independència, featured
 • 73
  Carles Puigdemont continua les reunions amb els partits i les entitats independentistes per abordar una solució a la crisi i evitar l'aplicació de l'art. 155. Avui el president s'ha reunit amb diversos consellers, entre els quals Jordi Turull i Joaquim Forn. El president haurà de decidir si declarar unilateralment la…
  Tags: puigdemont, del, ha, carles, al, declarat, independència, featured
 • 71
  Avui, el Parlament de Catalunya decidirà com abordar l'aplicació de l'art. 155. El ple començarà a les 17 hores per instància del líder del grup del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha demanat poder arribar a temps des del Senat. Hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els…
  Tags: del, puigdemont, al, ha, featured, carles
 • 71
  La justícia belga ha desestimat la petició de la justícia espanyola i ha deixat en llibertat el president Puigdemont i la resta de consellers. El fet que la justícia espanyola no hagi vist satisfet els seus objectius no significa una manca de col·laboració entre instàncies. La petició de la jutgessa…
  Tags: ha, del, no, puigdemont, featured, carles
 • 68
  La Generalitat ha decidit impugnar al davant del Tribunal Suprem l'ordre amb què el Ministeri d'Hisenda té previst intervenir les finances del Govern. L'ordre es va anunciar al Consell de Ministres del passat divendres amb motiu de la decisió d'Oriol Junqueras de deixar d'informar setmanalment el Govern espanyol sobre les despeses…
  Tags: del, al, ha, catalunya, carles, puigdemont, featured

Deixa un comentari