Anonimous Rússia Informàtica Manipulació Hacker La Irreverent

La Moncloa acusa Rússia d’interferir en les polítiques nacionals per crear inestabilitat a Europa

Els ministres espanyols d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, i de Defensa, María Dolores de Cospedal, han denunciat una presumpta intromissió de Rússia en els assumptes relatius a la crisi catalana. Aquesta intromissió hauria tingut l’objectiu de provocar una “desinformació” i “manipulació” mediàtica a internet sobre els esdeveniments ocorreguts a partir de l’1-O.

Dastis i Cospedal ho han declarat als seus homòlegs de la UE durant la reunió d’aquest dilluns a Brussel·les on els ministres dels Estats membres han abordat, entre altres coses, el tema de la lluita a la desinformació procedent de Rússia.

Segons ha destacat María Dolores de Cospedal, “hi ha certes entitats que intenten interferir en les polítiques nacionals, que intenten afectar i crear situacions inestables a Europa”.

En particular, pel que fa a la situació catalana, Dastis ha afirmat que s’ha demostrat que Rússia ha intentat interferir a través de les xarxes socials. De fet, segons les paraules del ministre, “hi ha dades sobre com el trànsit posterior al referèndum va passar particularment per xarxes situades a Rússia i en altres països”. No es pot afirmar “amb absoluta certesa” que el govern rus hi estigui involucrat, però “moltes d’aquestes accions provenen del territori rus” i algunes es van replicar “des del territori veneçolà”.

Related Posts

 • 40
  A través d’una carta adreçada a la televisió francesa CNews, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha denunciat les mentides i difamacions del govern espanyol contra la llengua catalana. La setmana passada, l’emissora francesa va transmetre una entrevista en què el ministre d’Exterior, Alfonso Dastis, va oferir una…
  Tags: l, ha, catalana, ministre, del, dastis, no, govern, featured, alfonso
 • 32
  El nacionalisme radical català reclama visibilitat i posa en evidència els cinc fets exposats a continuació. Existeixen moviments nacionalistes radicals catalans malgrat la nul·la representació política i la ignorància intencionada dels mitjans Són col·lectius populars que es reuneixen en actes d'homenatge històrics catalans. Últimament, també han aprofitat actes independentistes de…
  Tags: dels, han, al, hi, ha, referèndum, catalana, defensa, featured
 • 30
  L'equidistància no és difícil d'entendre matemàticament. Però, què és l'equidistància política? És el mateix que nedar i guardar la roba? És voler quedar bé amb tothom? Doncs els polítics haurien de saber que, en política, l'equidistància no funciona. Per què necessitem un polític si a l'hora de triar no vol, no en sap o li…
  Tags: no, referèndum, featured

Deixa un comentari