Depressió ansietat

La crisi política a Catalunya ha provocat un augment dels casos de depressió i ansietat

Segons una enquesta publicada el mes passat, gairebé el 60% dels catalans lamentaria que el procés independentista ha perjudicat la convivència entre catalans. Un 40% de catalans hauria deixat de parlar de política amb algun familiar o amic, un 12% hauria trencat relacions i un altre 12% hauria sortit de grups de Whatsapp.

Pel que sembla, però, la situació política també estaria afectant la salut dels catalans. De fet, un reportatge de la Cadena Ser alerta de l’augment dels casos de depressió i ansietat i també del consum d’alcohol i altres substàncies psicòtropes.

L’emissora explica que encara no hi ha dades oficials perquè el Departament de Salut encara les està recopilant, però «a l’Hospital del Mar de Barcelona ja s’han atès persones que han desenvolupat un trastorn mental “lleu o moderat” arran de la incertesa política i del fet que aquest tema monopolitzi els espais informatius».

Segons el psiquiatre entrevistat, els més afectats serien els que “ja pateixen una malaltia mental de base perquè davant d’una situació d’estrès es desestabilitzen”, i també persones particularment vulnerables per edat, condicions familiars, etc.

Aquestes persones haurien d’evitar “discussions sobre el tema i moderar el consum d’informació”, ja que el soroll informatiu sol empitjorar la percepció de la crisi política actual. “Amb un informatiu al dia n’hi ha prou. No cal mirar-ne tres”, es diu a l’article.

Related Posts

 • 31
  Segons publica el New York Times, el govern federal dels Estats Units va aixecar el passat dimarts una moratòria de fons, imposada fa tres anys, sobre la investigació que altera els gèrmens per fer-los més letals. Aquest treball ara pot continuar, va dir el Dr Francis S. Collins, director dels…
  Tags: més, ha, dels, tres, salut, sobre, del, hi, sol, al
 • 30
  Segons l'últim butlletí del Departament de Salut de la Generalitat, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ha pujat a 465 persones. https://twitter.com/GarbiCat/status/914465998639595520 https://twitter.com/NHIndependence/status/914457289268060160 https://twitter.com/jekingala99/status/914454756785041408 https://twitter.com/SBrianLowe/status/914453713036693504
  Tags: dels, persones, ha, departament, segons, del, salut, featured
 • 30
  El pròxim dia 1 d'octubre, Barcelona serà la capital mundial del periodisme. Aquest honor serà compartit amb la resta de les ciutats i pobles de Catalunya. Voluntàriament, centenars de milers de reporters passejaran pels carrers de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar, Calella,…
  Tags: al, dia, ha, del, hi, no, ja, més, barcelona, catalunya

Deixa un comentari