Abbas - Felip VI

Joan Tardà escriu a Mahmud Abbas per tocar-li la moral

La carta oberta que Joan Tardà, portaveu del grup parlamentari d’ERC en el Congreso de los Diputados, ha adreçat a Mahmud Abbas, president de l’Autoritat Nacional Palestina, demostra la ingenuïtat amb què gran part de l’independentisme afronta les qüestions diplomàtiques.

En política internacional no hi ha amics, hi ha interessos. Mahmud Abbas ha estat uns dies a Madrid, molt ben rebut i escoltat per les màximes autoritats espanyoles. I ha manifestat, és clar, la seva «ferma postura de suport a la unitat del poble i el territori d’Espanya». Què esperaven que digués? Si precisament ha vingut, entre altres coses, a reclamar el reconeixement de l’Estat de Palestina, no era pas el moment d’indisposar-se amb els seus amfitrions portant a col·lació el conflicte català, d’altra banda ben irrellevant vist des de l’Orient mitjà.

No és cap novetat. Musa Amer Odeh, ambaixador de l’Autoritat Nacional Palestina a Espanya, declarava a l’Abc l’any 2012: «Una España unida apoya mejor la causa palestina.» I perquè quedés clar el seu distanciament dels conflictes nacionals europeus, afegia: «Además, ¡ya nos gustaría a nosotros disfrutar de los derechos de los españoles que viven en Cataluña o en el País Vasco!»

Tanmateix, Joan Tardà acaba la seva carta amb una exclamació xocant: «¡Viva la fraternidad entre los pueblos palestino y catalán!» És possible que no ho hagi entès, o necessita fer veure que no ho ha entès per continuar alimentant el mite de la resistència palestina que ha emboirat les ments catalanes més girades cap a l’esquerra?

El penúltim paràgraf, rotund, afirma que «lamentamos profundamente su reciente comunicado de desconsideración con la voluntad democrática del pueblo catalán, así como les instamos a que reconsideren sus palabras y hagan prevaler en sus intereses la lucha por los derechos humanos y las libertades legítimas de todos los pueblos oprimidos».

Que un Estat posi per damunt dels seus interessos els drets humans i els pobles oprimits, això està demanant? Però, a quin món viu? O què ens vol fer creure? Intenta tocar la fibra sensible d’un reietó àrab que va escriure una tesi que es titula Les relacions secretes entre nazisme i sionisme, en què diu que els milions de morts de l’holocaust són una fantàstica mentida, i que va ser un dels fundadors de Fatah?

Abbas no ha arribat fins aquí perquè algú li digui que «la nación catalana, su lengua y su cultura tienen mil años de historia», i li faci retrets morals del tipus: «Los republicanos e independentistas catalanes siempre han hecho honor a su pleno compromiso con los Derechos Humanos, con la fraternidad de los pueblos y con la libertad de todos los pueblos oprimidos…» etc etc. La nació palestina és un invent dels anys 60, abans només hi havia àrabs en guerra, successives guerres, contra l’Estat d’Israel i amb el propòsit declarat de llençar els jueus al mar. I ara Joan Tardà espera que Mahmud Abbas s’emocioni davant «la violencia y la brutal represión policial» i ho deixi estar tot per donar un cop de mà als catalans?

_____
Foto: © Casa de S.M. el Rey
.


.

Related Posts

  • 40
    El diputat republicà Joan Tardà ha descartat la possibilitat que ERC es presenti a les eleccions autonòmiques amb el PDECAT en una reedició de Junts pel Sí. El republicà també ha descartat que el seu partit es presenti amb Catalunya en Comú però, en aquest cas, ha plantejat un pacte postelectoral…
    Tags: tardà, ha, erc, joan, dels, no, catalunya, featured, d
  • 30
    Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons.  Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a…
    Tags: dels, del, catalunya, erc, featured, d

Deixa un comentari