Puigdemont Brusseŀles

Puigdemont no va seguir amb la independència per evitar una massacre

Carles Puigdemont no hauria seguit amb la independència per no provocar una massacre; si ho hagués fet, les forces de seguretat espanyoles haurien intervingut per detenir-lo, la gent hauria intentat impedir-ho i l’enfrontament violent hauria sigut inevitable.

Segons ha explicat a 8TV l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, l’expresident i els altres membres del Govern van decidir acatar l’art. 155 per evitar “que hi poguessin haver episodis de violència”.

“És evident que l’Estat té més força i que, per tant, s’anava a un escenari de resistència violenta i hi hauria un conflicte”, ha dit.

Puigdemont tornarà a Catalunya per la seva investidura

El 4 de desembre la justícia belga decidirà sobre l’extradició. Si la nega, de tota manera Carles Puigdemont té previst tornar a Catalunya per ser investit president encara que pugui ser detingut.

Tampoc l’acumulació de causes al Tribunal Suprem podria fer que torni abans perquè, segons el seu advocat, ara Puigdemont està sotmès a les autoritats belgues que han dictat mesures cautelars i no li permeten sortir del país.

Carles Puigdemont sap molt bé que, el dia que torni a Espanya, serà detingut immediatament perquè hi ha una ordre de detenció internacional.

Related Posts

 • 65
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, puigdemont, del, catalunya, no, independència, carles, featured
 • 58
  La direcció del PDeCat (encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí) és cada cop més conscient que Carles Puigdemont no podrà ser investit president de la Generalitat. Després que el propi president reconegués dissabte passat a TV3 que "no podria tornar a Catalunya per ser investit president", el nucli de direcció ex-convergent ha…
  Tags: catalunya, del, puigdemont, no, ha, carles, hi, té, tv, featured
 • 55
  A través d'una carta adreçada als catalans, Carles Puigdemont ha anunciat que, a partir d'avui, l'executiu actuarà des de Brussel·les a través d'una "estructura estable que posem en marxa per coordinar les accions del Govern". Puigdemont ha recordat el fet que una part del Govern legítim de Catalunya es troba a la presó…
  Tags: ha, del, puigdemont, catalunya, carles, independència, featured
 • 55
  Carles Puigdemont continua les reunions amb els partits i les entitats independentistes per abordar una solució a la crisi i evitar l'aplicació de l'art. 155. Avui el president s'ha reunit amb diversos consellers, entre els quals Jordi Turull i Joaquim Forn. El president haurà de decidir si declarar unilateralment la…
  Tags: puigdemont, del, ha, carles, segons, evitar, independència, featured
 • 54
  La justícia belga ha desestimat la petició de la justícia espanyola i ha deixat en llibertat el president Puigdemont i la resta de consellers. El fet que la justícia espanyola no hagi vist satisfet els seus objectius no significa una manca de col·laboració entre instàncies. La petició de la jutgessa…
  Tags: ha, del, no, puigdemont, featured, carles

One comment

 • Els politics catalans no tenen cap responsabilitat de la violencia infringida per l’estat terrorista español des de abans del 1714. El que tenen és tota la responsabilitat de no assumir el mandat popular per implementar de forma fefaent i en la realitat a tots nivells de la nova auroritat al territori amb l’ampara i la ajuda física moral i espritual de la majoria del poble mateix. La llibertat es pren i es defensa. Fer simulacres tant sols fa creixer el mur i posa més forrallats a les rexes.

Deixa un comentari